Реклама / Ads
10| 11734 |03.10.2009 НОВИНИ

Най-запалените ВИП авджии откриват лова на диви прасета

.
Борисов се колебае да грабва ли пушкалото
Лютви Местан ловува с дружинката си в Момчилград, Ути отива в Коми, Иван Ласкин пропуска заради премиера на постановка по Агата Кристи, Бойко Борисов се колебае между почивка от парламентарен контрол и благоевградска дружинка със земеделския министър. Вижте още кой накъде ще стреля.
 

Днес се открива ловният сезон за отстрел на диви прасета, едно от най-вълнуващите събития за всеки истински авджия. Ловно-рибарският съюз отново предупреждава членовете си да бъдат бдителни, внимателни с оръжието и най-вече трезви, или поне докато не заключат пушките в касите, какъвто е редът. Спазването на тези правила ще направи лова приятен.

Сред десетките хиляди ловци опит за първите бивни тази година ще направят редица български известни в обществото личности. Държавният глава Георги Първанов пази в дълбока тайна района, в който ще изпробва късмета си, но в медийното пространство упорито се носят слухове, че президентът е хвърлил пушката заради прословутия гаф след пожара във влака „София-Кардам”.

Не е ясно дали и премиерът Бойко Борисов ще пробва мерника си днес, тъй като след вчерашния продължителен парламентарен контрол и работа с комисиите бил твърде изтощен. По информация на Frognews.bg обаче министър-председателят ще се разходи в дъждовния ден до Благоевград, придружен от министъра на земеделието Мирослав Найденов. Първоначално се очакваше Найденов да открие лова на едрия дивеч край Рожен в компанията на директори от регионални ловни и горски стопанства, но в последствие е решил да придружи прекия си началник.

Приближеният до Ахмед Доган Лютви Местан сподели пред Frognews.bg, че ще остане верен на дружинката си в Момчилград, но все пак имало вероятност да замине инцидентно в чужбина и да пропусне удоволствието от преследването на дивите прасета в района. Колегата му в парламента Йордан Бакалов от Синята коалиция е в лошо здравословно състояние и няма да успее да се пласира за днешните гонки. Бившият шеф на митниците Асен Асенов пък пожела да запази в тайна къде ще ловува, но се похвали с гладкоцевната си пушка 12-ти калибър, подходяща именно за подобно „начинание”. Той ще бъде придружен от приятели. Асенов не е намерил никакво време да поднови оборудването за тазгодишното откриване на лова на прасета, но въпреки това е сигурен в точния си отстрел с любимото пушкало.

Правосъдният министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Антон Станков ще се разходи до Гоце Делчев с вярната карабина ЧЗ збрьовка, като се закани да прибере ценните бивни и да ги окачи на видно място. Освен българските политици, запалени ловци има и сред родните артисти. Един от най-популярните авджии е топ-кулинарят Ути Бъчваров. За огромно съжаление той ще да пропусне днешния празник, тъй като има професионални ангажименти в Стара Загора, но се похвали, че ще усети удоволствието от гонките в далечно Коми. Ути призна, че не е от хората, които обичат да сменят оръжието, както и русите мадами, защото е истински ловджия. От години използва карабина Блазер със система R93, донесла многобройни трофеи.

Колегата му от Военния театър Иван Ласкин, известен със страстта си към преследването на дивеч, без малко да влезе през слушалката и да удуши редакционния екип, след като му припомнихме за днешното събитие. „Ще се изям от яд! Днес имам премиера на пиесата „Десет малки негърчета” по Агата Кристи и за съжаление няма да успея да отида с приятелите. Все пак публиката винаги е най-важното нещо за един артист”, призна актьорът, изпълнил главната роля в популярния филм „Васко да Гама”. Той се надява все пак да намери компания за утрешния неделен ден и да се реваншира за тежката загуба.

Сред известните ловци у нас попадат още бившият социален министър Емилия Масларова, Румен Овчаров, Румен Петков, Миглена Плугчиева и Надежда Михайлова, която след раздялата с бившия си съпруг захвърли оръжието, поне на този етап. В миналото дебри и балкани с пушка на рамо кръстосваха първият в държавата Тодор Живков, Пенчо Кубадински, убитият Емил Кюлев и още редица известни и влиятелни хора. Един от най-запалените ловджии беше и румънският лидер Николае Чаушеску.

Иван Ласкин, който няма да успее да пробва мерника си днес, пожела на всички ловци „Наслука!”. Frognews.bg се присъединява към неговото пожелание и призовава да бъдете максимално внимателни.

Ето и някои от най-забавните тематични вицове, подходящи за днешния ден:

Жена към мъжа си ,ловец:
- Мъжо преди девет месеца нали беше на лов за сърни В Родопите?
- Да.
- Е,една сърна се обади че си имате сърненце.

Студен зимен ден. Навън вие страшна виелица. Ловец много рано сутринта става от леглото и тръгва на лов, като оставя жена си да спи вкъщи. След като излязъл навън и видял атмосферните условия, си казал:
-Абе аз какво правя навън в тоя студ, а не се върна вкъщи при жена си.
Прибрал се, легнал пак при жена си, а тя без да го види:
-А моя бонак в тоя студ отиде на лов!

Излиза бракониер от гората, метнал на рамо едно прасенце. Хоп, насреща
горският:
-Хей, бракониерче, какво е това на рамото ти?
Бракониерът погледнал,бутнал прасето и..
-Я, каква гадинка ме полазила...

Пенчо Кубадински разказва за поредното си сафари в Африка:
- Вървим си ние и зад един баобаб се показва лъв, вдигам пушката, прицелвам се и стрелям, лъвът пада. Тръгвам към него за снимка и прочие, а лъвът става! Отново вдигам пушката, прицелвам се, стрелям и лъвът отново пада. Тръгвам към него и той отново става! Така десет пъти! Отивам и зад баобаба какво да видя - десет лъва!!!

Двама ловци крачат из гората. Изведнъж единият пита:
- Видя ли?
- Не. Какво?
- Излетя патица!
След малко първият пак спира:
- Видя ли?
- Какво?
- Ама ти съвсем ли си сляп? Заек изскочи от храста!
След още пет минути първият пак пита:
- Видя ли?
На вторият вече му писва и решава да излъже:
- Да, видях!
- Ами тогава защо го настъпи?!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4859 |06.09.2009 Откриват метростанцията до Ректората . 0| 4757 |04.10.2008 Петдесетолевки менте откриват в Бургас . 1| 5719 |30.08.2008 Откриват „Аполония" с Годо, музика и пиене . 4| 6697 |14.12.2007 Прокурори атакуват "Софийски имоти", откриват "изчезнали" документи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads