Реклама / Ads
14| 5887 |27.04.2011 НОВИНИ

М. Найденов: Президентът има влечение към лов на хищници

.
М. Найденов
Те били безплатни, обясни министърът и поиска да се разпишат определени правила при лов, които трябва да се спазват, независимо от поста. Една заплата на президента Първанов струвала колкото два глухара месечно.
 

Надявам се да възтържествува справедливостта при скандалните заменки и там, където са направени далавери по общините, горите отново ще станат гори, обяви по ТВ 7 министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той даде това обещание по повод заменките на гори във Велико Търново. Произнасянето му щяло да последва съдебното решение. Ако са минали всички срокове за обжалването, ще изискам преписката още днес, обеща Найденов и предположи, че добрата вест можела да стигне до търнови още по обяд.

Всеки, който упражнява лов в България, независимо какъв пост заема, трябва да го прави по законите на България, коментира министърът увлечението на президента Първанов по лова. По време на моя мандат съм дал разпореждане това да се случва по законите. Държавата има две представителни ловни стопанства, прехвърлени към МЗГ, обясни той.

Една заплата на президента Първанов струва колкото два глухара месечно, изчисли водещият Бареков.

Ако е убил два глухара, за това трябва да се издават насрещни документи
и това може да се провери всеки момент, каза министърът и уточни, че хищниците били безплатни. Президентът, доколкото знам, има влечение към лова на хищници, уточни Найденов и добави, че за държавни глави трябва да има определена квота, защото по протокол доста държавни глави ловуват. По лов стават срещи на държавни глави и бизнесмени, добави той.

Традиция е било по българските села директно да се купува месо от животновъдите, за да се избегне посредника по веригата, който прави голяма печалба на принципа ден година прави, коментира още Найденов и препоръча това да се прави, за да е по-евтино. Така можело да се спести половин цена. За Гергьовден министърът посъветва да купуваме по половин агне, като се кооперираме помежду си.

Няма да ставам кмет на Враца, уточни още Найденов, който знаел, че го спрягат за този пост.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5130 |18.04.2011 М. Найденов: Възможно е агнешко и по 20 лв./кг . 26| 10054 |09.04.2011 Кандидат-президентът на БСП – достоен, компетентен, със самочувствие на победител . 5| 5656 |29.03.2011 А. Ангелов: Президентът не промени мисленето и коалиционната си култура . 21| 6197 |22.03.2011 П. Найденов: Убийството на Ил. Павлов беше от злоба, не политическо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads