Реклама / Ads
4| 4542 |05.10.2010 НОВИНИ

Нашенци продавали бебета в Гърция срещу 5000 евро

.
Престъпна група, която търгувала с новородени деца в Гърция, е задържана на територията на Сливен, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

Спецоперацията е реализирана от служители на сектор „Трафик на хора" в ГДБОП, следователи и прокурори от Сливен, след подаден сигнал, че мъж от Нова Загора се занимавал със сводничество и продажба на новородени деца в южната ни съседка.

Спецполицаите установили, че 35-годишният Я.М. е създал престъпна група, в която участвали съпругата му Ш.А. (33 г.) и тяхно познато семейство - 39-годишните А.А. и В.А., регистрирани в полицията. А.А. вече е осъждан за трафик на хора.

Установена е и схемата, по която действала групата - примамвали млади жени от Сливенска област, които износвали плода и раждали в Гърция. Новородените предоставяли на гръцки семейства, които осиновявали бебетата, като заплащали за делката 5000 евро, от които родилките получавали едва 500 лева.

Така от престъпната дейност групата прибирала мизата и давала договорената в български левове сума на жените доброволки. На този етап са установени шест жени, трафикирани в южната ни съседка.

При акцията вчера в Нова Загора е задържан организаторът Я.М., а малко по-късно в Ямбол - и съпругата му. Установена и заловена е и Н.Ю. (29 г.), съпричастна към престъпната дейност на групата. Тримата са задържани в следствения арест в Сливен.

При извършените обиски на адресите им проверяващите попаднали на множество документи с банкови преводи от Гърция към България; медицински бланки - на български, гръцки и френски език; актове за раждане; международни паспорти; здравни книжки. Там били открити и голям брой СИМ-карти, мобилни телефони, копия от лични карти, газов пистолет.

Изяснено е, че техните помагачи А.А. и В.А. от юни пребивавали в Гърция и по силата на издадените Европейски заповеди за арест продължава тяхното издирване на територията на Европа.

Работата по цялостното документиране и доказване на престъпната дейност на организирана група продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4663 |05.10.2010 Съдийски гаф превърна във фарс делото срещу Баретата . 1| 4894 |29.09.2010 Външно прати нота на Гърция, тормозят български шофьори . 4| 6871 |27.09.2010 Тероризират наши шофьори в Гърция . 2| 5278 |23.09.2010 Съдиите с евтини имоти зад атаката срещу Пенчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads