Реклама / Ads
5| 4944 |21.11.2007 НОВИНИ

Натискали Кушлев - засягал хора на Костов и Дончева

.
7840 лв. взимал председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, проф. Стоян Кушлев. Според него подобна сума била в реда на нещата.
 

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, оглавявана от Стоян Кушлев, не била данъкосъбирач на бюджета, а орган за финансова репресия срещу организираната престъпност. Кушлев оповести по БНТ, че Комисията няма правомощия да отнема имущество, за което е установено, че е придобито от престъпна дейност. За момента още няма отнето такова имущество, защото няма и завършило дело в съда. В резултат на дейността на Комисията били направени над 180 запора на имущество в размер на 87 млн. лв. В миналото имало натиск срещу Кушлев от страна на висш политик и депутат, но органите на МВР си свършили работата и в момента той бил поставен под наблюдение. Кушлев твърди, че хора като Татяна Дончева и Иван Костов искали Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, да бъде закрита, защото засягала интереси на хора, близки до тях.

Frognews.bg напомня, че Сметната палата при одита си за миналата година е установила скандални нарушения като неспазване на предварително одобрения бюджет за заплати и липса на копия от дипломите за завършено висше образование в комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност. Размерите на заплатите, които са получавали чиновниците, надхвърлят многократно предварително определените от Министерския съвет. В края на декември миналата година служителите са се разписвали срещу 1286 лв., което е с 388,66 лв. над определеното. Заплатите на подчинените обаче са нищо в сравнение с месечното възнаграждение, което си е определил шефът на комисията Стоян Кушлев - 7840 лв. Скандално високата заплата на държавния чиновник стана ясна още през миналата година, когато той самият заяви, че "не виждал нищо незаконно" в нея. Татяна Дончева от БСП настоя Кушлев да бъде отстранен и да върне част от парите, а неотдавна депутатът от ОДС и зам.-шеф на бюджетната комисия Мартин Димитров поиска направо комисията да се закрие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4817 |21.11.2007 Емел Етем: Глобално се затопляме, наводнения предстоят . 5| 5061 |20.11.2007 Арестуваха затворнически шеф за подкуп . 2| 8208 |20.11.2007 Върнаха двама рейнджъри от Кандахар, снимали секретни обекти . 1| 4844 |20.11.2007 Волен Сидеров: Готов съм да работя с всеки за България, но без условия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads