Реклама / Ads
0| 4650 |25.01.2024 НОВИНИ

Националната детска болница - крачка по-близо до реалността

.
Споразумение за предоставяне на безвъзмездна техническа помощ по фаза 2 подписаха Здравната инвестиционна компания за детска болница и Европейската инвестиционна банка.
 

Споразумението предвижда изготвяне на три документа - за структурата, обхвата и капацитета на лечебното заведение, за основните параметрите на оборудването - брой легла, дневен стационар, операционни и прочее, и трети за определяне на видовете оборудване – медицинско и немедицинско, определяне на видовете медицинско и немедицинско обзавеждане.

Работата по изготвяне на документите ще протича едновременно, съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

 

Първият от тях е Структура, обхват и капацитет на болницата – обхват на специалностите, терапевтични и хирургични структури, диагностични структури, дневен стационар, брой и вид клиники и др. Докладът ще бъде съобразен с предварително изготвената структура приета от Обществения съвет за изграждането на Национална детска болница. Срокът за изпълнение на заданието е 2 месеца.

 

Вторият документ е т.нар. Функционален доклад или техническото задание за проектиране. Той включва основни параметри – брой болнични легла, обхват на Спешното приемно отделение, дневен стационар, операционни, диагностични кабинети, както и основните изисквания за всяка от структурите и разпределението им в сградата. Разработване на типови модели помещения – лабораторни, болнични стаи, операционна, диагностичен кабинет. Оформяне на общ модел на болничната инфраструктура, вкл. изисквания за електро, отопление и вентилация, ВИК и др. Срокът за изпълнение е 7 месеца.   


Третият документ, който също е със срок на изпълнение седем месеца, включва обхват на оборудване и обзавеждане – определяне на видовете оборудване – медицинско и немедицинско, определяне на видовете медицинско и немедицинско обзавеждане.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4992 |25.01.2024 НАП: До 31 януари може да се променя вида на осигуряването . 1| 4576 |25.01.2024 Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски подаде оставка . 2| 4595 |25.01.2024 Дария Трепова ще лежи 27 г. в руски затвор заради взрива в Санкт Петербург . 4| 4541 |25.01.2024 Пращат терориста Стрелков в колония заради критики към Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads