Реклама / Ads
2| 4973 |08.02.2018 НОВИНИ

Навални разкри връзки между Кремъл и приближен на Тръмп

.
Алексей Навални
Лидерът на руската опозиция Алексей Навални публикува видео разследване, в което твърди, че руският олигарх Олег Дерипаска е действал като посредник между бившия шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп - Пол Манафорт, и руският вицепремиер Сергей Приходко, съобщава ”Асошиейтед прес”.
 
Пол Манафорт, който беше шеф на предизборния щаб на Тръмп в средата на 2016 г., е заподозрян, че е предложил информация за предизборната кампания на свързания с Кремъл олигарх Олег Дерипаска. Офертата беше видяна във Вашингтон като доказателство за предполагаемата намеса ан Русия в американските президентски избори, в които Тръмп излезе победител.

В разследването си Навални посочва, че е открил следата във видеоклип, публикувано в социалните мрежи от жена, самоопределила се като "секс ловкиня", на което видео са заснети Дерипаска и руският вицепремиер Сергей Приходко на борда на яхта през август 2016 г.

През юли 2016 г. Манафорт е предложил тайни брифинги на Дерипаска за напредъка на предизборната кампания на Тръмп в имейл, разкриха още през миналата година американските медии.

Разследването на Навални, че кадрите от срещата на Дерипаска с Приходко на яхтата, който от повече от две десетилетия е външнополитически съветник на висшето руско държавно ръководство, доказва ролята на олигарха като канал между предизборния щаб на Тръмп и Кремъл.

"Това е така, защото тези брифинги всъщност са били за Путин, Кремъл, Федералната служба за сигурност (ФСБ)", обяснява Навални във видеото.

"Дерипаска просто предава, като агент, тази информация на Путин. Той в крайна сметка е много приближен до Путин", добавя опозиционния лидер.

Централната избирателна комисия не разреши на Навални да участва в президентските избори през следващия месец, в които Путин се очаква безпроблемно да спечели четвърти мандат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5030 |04.02.2018 ”Сънди таймс” с разкрития за заговор срещу премиера Мей . 1| 4414 |01.02.2018 Явор Колев: 80 случая на педофили са разкрити миналата година . 2| 4266 |29.01.2018 Пуснаха от ареста Алексей Навални . 3| 4933 |25.01.2018 Алексей Навални пред Европейския съд: Тормозен съм от властите на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads