Реклама / Ads
2| 5631 |30.01.2008 НОВИНИ

НДСВ си „прибра” от отцепниците пет зам.-шефски места в комисии

.
ПГ на НДСВ отвоюва пет зам.-председетелски места в парламентарни комисии от бившите си колеги, сформирали „Българска нова демокрация”. Въпросът за шефските потове в две комисии бе отложен за утре.
 

Яни Янев е новият зам.-председател на правната комисия. Той сменя на Валентин Милтенов. Станимир Илчев сяда в зам-шефския стол на комисията по отбрана на мястото на Илко Димитров. Христина Христова пък сменя Кръстанка Шаклиян на  зам.-председателския пост в комисията по труда и социална политика. Зам.-председател на образователната комисия от квотата на НДСВ ще бъде Маргарита Кънева на мястото на Татяна Калканова. Атанас Щерев пък ще бъде заместен от Антония Първанова на зам.-шефското място от квотата на НДСВ в здравната комисия.

Засега Йордан Костадинов и Петя Гегова, които напуснаха НДСВ и се присъединиха към „Българска нова демокрация", запазват зам.-председателските си места съответно в комисията по енергетика и тази за политиката при бедствия и аварии.

Депутатът от Габрово Съби Събев, който влезе в НС на мястото на отишлия на друга държавна работа Тодор Костурски, бе изблан за член на парламентарната комисия транспорт и съобщения от квотата на НДСВ. Актьорът Андрей Баташов пък ще представлява царската формация в комисията по гражданско общество и медии.

Промените в комисиите бяха гласувани единодушно от мнозинството.

Председателят на ПГ на БНД Борислав Ралчев изрази недоволство от направените промени. Той изтъкна, чес образуването на нова парламентарна група би трябвало да се променят не само съставите на комисиите, но и броят на народните представители в тях.

Депутатите отложиха гласуването за председателските постове в комисията оп вътрешен ред и сигурност и тази за младежта и спорта. За тях НДСВ предлага Минчо Спасов и Васил Иванов-Лучано на местата на Николай Свинаров и Светослав Спасов. Проблемът обаче е, че Лучано до сега не е бил член на комисията за младежта и по правилник не може да стане нейн шеф. Затова утре правната комисия ще се събере на заседание и ще разгледа този казус. Едва след това ще се реши кой ще стане председател на тази комисия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5785 |30.01.2008 Пушка гърми в класна стая; крият инцидента . 0| 5769 |30.01.2008 "Кремиковци" и днес е на тезгяха . 5| 5536 |30.01.2008 Иван Костов: 3-ма големи играчи печелят търговете . 17| 5944 |30.01.2008 Мистериозна авария сполетя самолета на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads