Реклама / Ads
15| 4729 |08.06.2010 НОВИНИ

Н. Нейнски: Не търся у Първанов нещо за харесване

.
Надежда Нейнски
Синята коалиция трябва да заяви достатъчно рано своя кандидат за президент, но дебатът преди това трябва да е за политиката на СДС, а не за личността, заяви евродепутатът.
 

Най-малко от устата на БСП могат да идват критики за настоящата икономическа ситуация, коментира по НТВ Надежда Нейнски. Сините трябва да дебатират как и какво трябва да се направи у нас, добави тя. Нейнски била от хората, смятащи, че ЕС ще има достатъчно сили да се пребори в настоящата ситуация. СДС настоявали мерките за противодействие да бъдат съпроводени с рязко свиване на разходите. Правителството обаче по-скоро наливало вода в пясък. Сините искат ясни и категорични реформи, каза тя.

За да проведеш сериозни реформи, трябва да имаш много сериозна политическа подкрепа, не само обществена, която по принцип се топи като сняг, коментира евродепутатът и пак изрази недоумение защо ГЕРБ са съставили самостоятелно правителство. Снишаването на Атака било търсене на легализация в международен план, сигурно Волен Сидеров би искал да го има, продължи тя.

Синята коалиция трябва да заяви достатъчно рано своя кандидат за президент, каза Нейнски. Да коментираш президентски избори обаче въобще не е обвързано с издигане на кандидатура, особено собствена, уточни тя. Включването на паралелен дебат по темата за антикризисните мерки, ще измести дебата сега, добави евродепутатът. Кой ще се кандидатира на един или друг избор е второстепенен въпрос, каза Нейнски и заяви желание да участва в такъв дебат, защото имала свои виждания за алтернативата. Дебатът най-малко трябвало да е за личността, а за политиката, затова сините се налагало да излязат със самостоятелни кандидатури и на местните, и на президентските избори.

Аз със сигурност няма да гласувам за Георги Първанов, затова не съм търсила у него нещо, което да ме мотивира да го харесам, отговори Нейнски на въпрос харесва ли Георги Първанов.

Никоя медия не иска да има проблеми с властта, затова си налага автоцензура. Трябва да се създаде необходимата основа за свобода на журналистите, така че те да задават въпросите, интересуващи обществото, завърши Нейнски.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5220 |06.06.2010 Първанов: Питайте Борисов за проекта ми . 17| 5831 |06.06.2010 И. Инджев и Р. Петков в спор за Първанов . 11| 5804 |06.06.2010 Цветанов губи рейтинг, ако не е министър, Първанов отива на дъното . 11| 4942 |03.06.2010 К. Парамов: Проектът „Първанов” минава през оставката на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads