Реклама / Ads
1| 4658 |01.03.2010 НОВИНИ

Некачествени метали и кражби убили „Кремиковци”

.
Протестите в
Некачествени метали, както и много кражби са погубили „Кремиковци”. Това ставало съвсем целенасочено, а в „погребението” на комбината голяма роля изиграл и бившият премиер Сергей Станишев.
 

Това разказа за frognews.bg Любомир Петров, който е от 35 години служител в „Кремиковци”, като е преминал през почти всички сектори в комбината. Той е принуден да напусне работата си, когато там идват експертите на Станишев. Всичко се съживило по времето на управлението на Александър Томов и хората започнали да взимат заплати, защото при предишния ръководител Валентин Захариев имало моменти, в които служителите не взимали по 3-4 месеца парите си. 

 „Бях заместник-началник на цеха за скрап и една от причините, заради която ме махнаха, беше, че забелязах някакви работи, докладвах ги. Аз не можех да си позволя в комбината да влизат некачествени метали”, разказва дългогодишният служител.

За да се избегнат нередностите и кражбите, е имало контрол от независима комбинатска лаборатория. Това обаче не помагало, защото нощно време ставали големите далавери. „Понеже не ме ловеше сън и съм правил проверки нощем, като съм спирал много вагони с некачествена доставка. Някой хора си правиха далавери с вноса и бързо ме разкараха – успях да подам само два сигнала, не ми позволиха повече.

По времето на Томов работили 8 000 служители, а сега те били едва 2 000, разказва ни събеседникът. „Много хора отдадоха силите си, здравето и живота си за този комбинат, а сега са на улицата."

На въпрос дали е запознат с работата на Алексей Петров в „Кремиковци”, бившият служител ни даде ясно да се разбере, че Трактора е отговарял най-вече за охранителната дейност на предприятието. „Лично не го познавам, защото не съм се занимавал с охраната”, подчерта Петров. „Бяха откраднати валове за милиони, които са огромни (по 10 -15 тона) и няма с какво да се вдигнат. Организирах нещата да се заснемат, след което направихме разследване и охраната беше сменена”, разказва бившият служител, който е категоричен, че без помощ от охраната не можело да се изнесе и една чаша.

По повод протестите на служителите на „Кремиковци” Любомир Петров е на мнение, че те са били изопачавани. „Синдикатите бяха купени”, категоричен е бившият зам.-ръководител на сектора за скрап.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4485 |18.01.2010 Томов съди виновните за фалита на „Кремиковци” . 4| 5127 |29.11.2009 Спипаха Патицата за кражби на автомобили . 4| 5509 |25.09.2009 Мирослав Писков: Не сме убили Чората . 0| 5097 |12.06.2009 Синдикатите от „Кремиковци” очакват днес да бъде одобрен оздравителен план

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads