Реклама / Ads
2| 4540 |16.03.2017 НОВИНИ

Ненчев се сравни с Никола Петков, отложиха делото му за 6 април

.
Николай Ненчев
В коридорите на съда бившият военен министър Ненчев заяви, че делото срещу него за МиГ-овете му се отразява страхотно. Той подчерта, че получава много голяма подкрепа. ”Толкова много хора лично искат да се видим, да се запознаят с мен, да ме поздравят и подкрепят”, коментира Ненчев.
 
Той подчерта, че го поздравяват и че е бил единственият министър, който си е позволил да води този тип политика.

Ненчев коментира и другото събитие в съдебната палата, което по случайност започна в съседство до съдебната зала, където трябваше да се състои заседанието по делото му. В зала "Тържествена" на съдебната палата, по инициатива на Лозан Панов се провежда конференция на тема "Румънският опит: антикорупционни институции и мерки" с участието на главния прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция Лаура Кьовеши.

Ненчев изтъкна, че в тази зала е издадена смъртната присъда на Никола Петков. "Не ми се иска да се връщам към онези страшни години, когато българската прокуратура, българското правителство и правосъдието са били изцяло подчинени на Москва", подчерта Ненчев. За събитието в зала "Тържествена" той изтъкна още, че много често у нас изразяваме надежда, нещата да се случат поне както се случиха в Румъния.

За изхода от делото , което стартира срещу него, Ненчев е обнадежден, че изходът ще бъде добър. "Няма как да не бъда положителен", отсече ексвоенният министър.

Пред медиите той пожела и да "издаде две тайни". По думите му на първото заседание, когато са разпитвали заместник-министъра на отбраната, ясно било посочено, че това е била най-добрата сделка, направена при най-добрите условия.

Адвокатът на бившия министър Ненко Ненков подчерта, че Ненчев е обвинен за това, че е сключил договор на много по-изгодна цена, с много по-добри условия и то със съюзническа държава.

Втората "тайна", която Ненчев сподели пред медиите е, че с него са се свързали журналисти от Уолстрийт джърнал, пред които той е дал интервю за обвиненията срещу него и за съдебната система. "България със сигурност ще получи публична известност, но в не чак толкова лицеприятен план", заключи Ненчев.

Делото срещу бившия военен министър бе отложено за 6 април, тъй като съдия Петър Стоицев е в болнични.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4237 |15.03.2017 Асен Ненчев е новият шеф на ”София Тех Парк” . 0| 3896 |24.02.2017 Ненчев: Радев и Янев крият информация от електората на БСП и Решетников . 0| 4462 |23.02.2017 Николай Ненчев: Радев иззе функциите на министър Янев . 4| 4372 |22.02.2017 Николай Ненчев: Сякаш ме обвинява руски прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads