Реклама / Ads
8| 8360 |10.05.2019 НОВИНИ

„Ние, гражданите“ пишат на посланик Рубин и главния прокурор на САЩ Бар за дело по закона РИКО

.
Главният прокурор на САЩ Уилиам Бар
Продължава грабежът на активи от КТБ, четири години след нейното фалиране. Много от незаконните действия са прикривани, а от българската съдебна система не може да се очаква справедливост. Това пише в окрито писмо на НПО „Ние, гражданите“ до американския посланик в София Ерик Рубин и главния прокурор на САЩ Уилиам Бар и др.
 

 

Ето и самото писмо:

 

Открито писмо до Негово Превъзходителство

Ерик Рубин

Посланик на САЩ в България

 

Копие:

 

До Главния прокурор на САЩ

Г-н Уилиам Бар

The Honorable William P. Barr

Attorney General

U.S. Department of Justice
950 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20530-0001

 

Senator Charles E Schumer

322 Hart Senate Office Bldg, Washington, DC 20510

 

Senator Kirsten Gillibrand

478 Russell Senate Bldg, Washington, DC 20510

 

                     

От Неправителствена организация

„Ние, Гражданите”

Ул. „Цар Самуил” №119,

София 1202

niegrajdanite@gmail.com

 

Ваше Превъзходителство Посланик Рубин,

           

На 14.09.2017 г. внесохме на Ваше име писмо, с което представихме нашата неправителствена организация „Ние, Гражданите” и нейните цели в защита на голяма обществена група от български, американски и други чуждестранни граждани и фирми.

На 14.09.2017 г. и на 09.01.2018 г. представихме на Вашето внимание и копие от иска и актуализирания му вариант, подаден от нас в САЩ срещу лица и нарушения, попадащи в обсега и контекста на Глобалния закон Магнитски. Той е  срещу политически лица и магистрати, извършили, контролирали и осребрили в престъпно съдружие ликвидацията и ограбването на активите на Корпоративна Търговска банка в периода 2014 – 2017 г. в ущърб на интересите на хиляди граждани и фирми, в т.ч. 96 американски, които с рекет и принуда, упражнявани от държавните институции, са принуждавани да се отказват от претенциите, правата и собствеността си под заплаха и натиск върху личния им живот, собствеността им и бизнес делата им.

 

Предададените писма и документи на Ваш съветник са без входящ номер на документа и дата.

 

До настоящия момент нямаме информация дали предадените от нас материали са достигнали до Вас, дали сте се запознали с тях, дали са предадени на Държавния департамент и Финансовия департамент на САЩ, които уведомихме с мейл, че документите и искът ни ще бъдат предадени в институциите чрез посолството на САЩ в България.

Същевременно, на 19.03.2019 г. отправихме жалба-сигнал от името на НПО „Ние, Гражданите” в интерес и защита на нарушените права на нашите американски членове до Главния прокурор на САЩ г-н Уилиам Бар и до специалния прокурор Робърт Милър относно действия, попадащи под удара на законите RICO и Foreign Corrupt Act. С оглед на развитието на съдебните казуси организацията ни ще поиска конституирането й като ищец и/или помагач в делата на страната на американските жертви на корупция, рекет и грабеж, осъществени от и в полза на икономически и геополитически интереси на лица от България, Русия и САЩ.

 

Поради това се обръщаме с въпрос към Вас чрез това открито писмо.

 

На 04 май 2019 г. с изненада научихме за смяната на съдията по делото RICO 1:18-cv-11072-GHW Rudersdal, EOOD, et al v. Harris et al г-жа Аналиса Торес със съдия Грегъри Уудс. Официалната страница на Федералния съд в Ню Йорк не посочва мотиви за тази смяна.

 

Позволяваме си да Ви информираме, че организацията ни бе жертва на подобни рокади по дело, заведено от нас срещу Европейската комисия, при което буквално преди очакваното в наша полза решение казусът бе предаден на български сътрудник на Европейския омбудсман и прекратено със смехотворни доводи. Подобен механизъм за отхвърляне или недопускане на наши искове или буквално смачкване на заведени от нас дела по различни аспекти на казуса „КТБ” са използвани срещу нас в българската съдебна система, от която българското общество може да очаква всичко друго, но не и справедливост и възмездие за вина. Особено когато исковете и сигналите ни са срещу неправомерни престъпни действия на високопоставени политици и администратори.

 

Искрено се надяваме, че този акт на смяна на съдии по казуса RICO в САЩ се базира на съвършено различни и сериозни причини, в подкрепа на конституционните изисквания за справедлив процес и честна игра. Вярваме в безпристрастните и независими съдебни институции на САЩ, които понастоящем остават единствената ни надежда да достигнем до истината за истинските мотиви за ликвидацията на КТБ и ограбването на хиляди граждани и фирми.

С уважение:

 

Д-р В.Ахундова                                Даниел Божилов      

Съпредседател

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4820 |06.03.2019 25 % пишат ”две” на Цацаров, 43% му вдигат ”среден” . 0| 4290 |09.02.2019 Крум Зарков за Изборния кодекс: Законът важи и за тези, които го пишат . 8| 5656 |26.10.2018 Запушват им устата! Магистратите искат затвор за медиите, които пишат срещу тях и семействата им . 0| 3823 |05.07.2018 Евродепутатът Момчил Неков настоява за повече средства за програмите „Еразъм +“ , „Европейският корпус за солидарност“ и „Европа за гражданите“ в бюджет 2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads