Реклама / Ads
2| 3426 |22.02.2023 НОВИНИ

Министър Стоянов и уволненият шеф на "Ел Би Булгарикум“ се обвиняват взаимно. Мирише на мафия

.
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов каза в предаването ”Лице в лице” по БиТиВи, че бившият шеф на „Ел Би Булгарикум“ - Николай Маринов му се е обаждал с молба ”Държавна Консолидационна Компания” (ДКК) да спре проверката срещу компанията.
 

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов посочи, че не е уволнявал бившият шеф на „Ел Би Булгарикум“ - Николай Маринов: "До Съвета на директорите достигнаха сигнали за ниското качество на доставеното унгарско мляко. Фирмата-посредник е българска. Фактически авансово са плащани парите на тази фирма."

 

Шефът на „Ел Би Булгарикум“ - Николай Маринов твърди, че министър Стоянов го е притискал да внася точно това мляко. Натискът е бил да се прекрати договора за изкупуване на българско мляко. Стоянов твърди, че е виждал Маринов само веднъж по инициатива на самия Маринов. Никола Стоянов каза, че уволнението на Маринов е факт заради публични злоупотреби, за които имат протоколи: "Маринов искаше ДКК да спре проверката срещу „Ел Би Булгарикум“. Никола Стоянов допълни, че имам сигнали за покупка на автомобили и цистерни на завишени цени с около 20%: "Над 800 000 лв. са дадени на фирма, която не е официален дилър на марката."

 

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов поясни: "Вътрешният одит на Министерството вече е в „Ел Би Булгарикум“. Докладът, който подготвят, отива при прокуратурата. Не съм казвал на Маринов да сключва договор с тази фирма и да купува мляко с лошо качество. Новият директор е избран от Съвета на директорите към предприятието. Маринов не ми е пращал доклади. Принципал на „Ел Би Булгарикум“ е ДКК."

 

Никола Стоянов допълни, че е провел срещи с търговските вериги за свалянето на цените още през м. октомври 2022г. КЗК са сезирани. Съставени са над 20 акта за нелоялна конкуренция и други нарушения. Стоянов посочи, че е важно тяхното осветляване: "На сайта ще бъдат включени цените в Европа. Очаквам понижение на цените. Ще се полагат методични усилия за това. Всичко ще бъде в рамките на закона."

 

Никола Стоянов коментира и твърденията на Корнелия Нинова, която посочи, че ще даде на прокуратурата Стоянов заради изграждането на фотоволтаици върху язовир Огоста. До този момент Стоянов не е викан от прокуратурата. Министърът допълни, че има интерес от големи инвеститори за изграждането на този проект.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3026 |22.02.2023 Назначиха Марина Василева за заместник-министър на културата . 3| 3244 |21.02.2023 Служебният финансов министър: Не може да повишим данъците, но може да увеличим събираемостта им . 4| 3095 |21.02.2023 Димитър Стоянов: Готови сме да продължим да оказваме необходимата помощ на Турция . 3| 4200 |21.02.2023 Министър Милков поиска назначаване на нов посланик на България в НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads