Реклама / Ads
6| 4772 |26.08.2015

Николай Банев дължи 400 бона данъци на Созопол

.
Баневи бая са задлъжнели
Бизнесменът Николай Банев дължи на Община Созопол данъци в размер на 377 572, 74 лева, съобщиха от пресцентъра на общината. Във връзка с разпространена информация от Николай Банев до медиите за „поредно престъпление на Панайот Рейзи и неговата престъпна шайка”, община Созопол излиза със следното изявление.
„Лицето Николай Банев, като собственик на „Хелиос тур”, в чиито активи е дискотека „Теодора” или клуб Ревю, дължи на община Созопол данък върху недвижим имот 81 315,56 лв., такса битови отпадъци 342 853,74 лв., както и туристически данък 2 719 лв. Дължимите суми към бюджета на Община Созопол са за периода от 2010 г. до 2014 г. Задлъжнялостта на собственика на фирмата е от години и след проведени разговори преди 2 години, той поема ангажимент да изплати задълженията си. Към момента това не е направено въпреки уведомителните писма. Община Созопол предприема принудително събиране на дължимите суми, заради уважението към останалите изрядни данъкоплатци на територията на общината.

Съдия-изпълнител е насрочил публичен търг за заведението, който ще стартира на 28 август. Това, че община Созопол си търси задълженията, не я правят престъпна шайка, а добър стопанин. Не така стоят нещата със фирмите на лицето Николай Банев. За последните пет години като собственик на къмпинг „Каваци”, а в рамките на този период и на още два къмпинга, платената туристическа такса и туристически данък е 3 671,77 лв., като през 2013 г. и 2014 г. фирма „Русалка Холидейз”, която е собственик на к-г „Каваци”, не е платила нито стотинка от дължимата туристическа такса.

Правени са неколкократни проверки на местата за настаняване и местата за хранене в к-г „Каваци”, общинските служители са направили предписания, за които крайният срок за отстраняването им изтича на 30 август т.г. Бившата дискотека „Каваци” и бившият ресторант „Каваци”, чиито сгради съществуват в имота, работят без нужната категоризация, което налага след изтичане на крайния срок от предписанието, заведенията да бъдат глобени. На територията на къмпинг „Каваци” се намира и т.нар. пречиствателна станция, която е построена от Балкантурист през далечната 1988 година.

Пречиствателното съоръжение няма разрешително за работа, а при направената проверка от служители на община Созопол се установи, че то не работи и няма експлоатационен персонал. Само по себе си пречиствателното съоръжение представлява една голяма яма, която събира фекалните води от къмпинга. Установени са няколко шахти, като в едната директно се изливат фекалиите от палатки и кемпери. Община Созопол е длъжна да реагира на установените нарушения и да наложи санкции”, пишат от общината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Николай Марков: Практика е шофьори на НСО да карат пили 25| 7778 |16.08.2015 . Митрополит Николай скочи на кмета на Пловдив заради неплатени данъци 9| 5099 |08.08.2015 . Николай Василев: Да се вдигне токът за домакинствата с 20% 11| 5547 |04.08.2015 . Николай Ненчев: Усещам на гърба си хибридната война 0| 3999 |27.07.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО