Реклама / Ads
3| 2975 |26.04.2023 НОВИНИ

Николай Денков: ПП-ДБ работят върху управленска програма за правителство

.
Източник: личен архив
”Продължаваме промяната - Демократична България” работят върху управленска програма за правителство. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ”Продължаваме промяната” Николай Денков.
 

"Нека първо да минем през обсъждане вътре в коалицията. Има и плюсове, и минуси в двата варианта. Така че има нагласа, че може и да предложим така, както беше обсъдено вчера, но няма никаква готовност в момента да се обсъждат имена. Както казах, аз не участвам в такива разговори, така че няма смисъл да ми задавате тези въпроси”, добави още Денков.

 

Вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха да седнат и да изработят управленска програма, по подобие на законодателната, а едва след това да решат за състав на кабинета. 

 

На въпрос дали ще предложат състав на Министерския съвет, Денков обясни, че този въпрос трябва първо да бъде обсъден в коалицията. И повтори, че в момента се коментира само управленска програма на МС.

 

"Това, което ние ще направим, е да подготвим такава програма и да обсъдим с парламентарните групи. Разбира се, ще започнем с ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група, за да видим дали може да получим подкрепа, коментира Денков. И поясни, че това е програмата, която трябва да изпълнява МС. 

 

На уточняващ въпрос за срока за подготовка на управленска програма, Денков каза, че не се притеснява за срока за изготвянето ѝ, а за процеса на обсъждането с другите парламентарни групи. 

 

Преди началото на днешното пленарно заседание, което закъсня с повече от 20 минути, заради председателски съвет преди това, депутати коментираха възможността за съставяне на правителство. 

 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов намира за невъзможно да се състави правителство с първия мандат. На въпрос за преговорите между първите две формации, той коментира, че е видял "отчаяние и безсилие в очертаващата се патерица на ГЕРБ" - "Продължаваме промяната - Демократична България". Според Костадинов втората сила в парламента е поставена в "тежка безизходица", защото избирателите им не искат правителство с ГЕРБ. "Ако направят правителство с ГЕРБ, на следващите избори ще се борят за влизане в парламента", смята лидерът на "Възраждане".

 

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов, попитан кой мандат биха подкрепили от ИТН, каза, че няма как да отговори на този въпрос, защото не е чул какво предлага формацията с първия мандат и другата - с втория. 

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че по-късно ще направи коментар пред медиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4627 |25.04.2023 Проф. Евгений Дайнов: Няма никакво ”предателство” на ПП-ДБ. Ако си силен - влизаш и надиграваш . 15| 7744 |25.04.2023 Журналистът Петко Георгиев: Изборът на ПП-ДБ е да са в опозиция или да бъдат свалени отново след няколко месеца . 1| 2989 |25.04.2023 Стою Стоев от ПП-ДБ е спряган за шеф на парламентарната комисия по правни въпроси . 2| 3085 |25.04.2023 ГЕРБ все пак измислиха как да контролират правната комисия, дадена на ПП-ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads