Реклама / Ads
16| 6561 |04.06.2021 НОВИНИ

Николай Милчев: Законът Магнитски и Богът на машината

.
Николай Милчев
От вчера вълни от радост заливат мнозина анализатори и политици. А мене ме е срам. Законът Магнитски, приет от САЩ, „отлъчи от Църквата“ шестима български граждани – Пеевски, Божков и още четирима, все печално известни фигури.
 

Радост голяма, а мене ме е срам. Тук само ще вметна, че мнозина от „радостните“ плачат за Магнитски самите те.


Стана така, че като в антична трагедия на сцената слиза Богът от машината и оправя нещата. В античните трагедии е било естествено точно боговете от небето да оправят нещата.


Хубаво, ама ние не сме в 5 век преди новата ера, а в 21 век от новата ера. Или нещо греша във времената и годините?


Много ме е срам, че като си говорехме и крещяхме за корупцията, кражбите и зулумите тук, в България, ефектът беше нулев. Но като дойдоха бледоликите отвъд Голямата вода, тогава стана по-друго.


Докарахме я дотам, че освен валутен, вече имаме морален, политически и всякакъв друг борд. Срам ме е, че с тези бордове ставаме държава извън борда.


Един от „големите тайнствени“ въпроси сега е кой е този действащ политически лидер, когото анатемосаният Божков е финансирал и за когото пише в доклада на САЩ. Ще ни се да е Борисов, ама не е. Най-вероятно ще да е Паунов – шефът на едни от комунистите, оня с телефонните разговори с Божков. Точно комунистите на Паунов са най-големите корумпета сега.


Американците няма как да не „ударят“ някой комунист или руски агент – това си е в реда на нещата. Правилата на играта са такива.


Срам ме е, че има такива правила на играта и в тази работа. Най- вече в тази работа.


Истина е, че много хора и партии са напълнили гащите и са силно намагнетизирани, но ще им мине.


ДПС ще искат доказателства, ГЕРБ ще твърдят, че това е приятелски акт на съюзна държава, патриотите временно ще хванат гората, БСП ще ръкопляскат с облекчение, че засега са заобиколени, а партиите на протеста ще развяват Магнитски като знаме.


Знаете ли на какво сме заприличали – на блато, на голямо блато, в което изведнъж са духнали бурни ветрове и всяка от лодките иска да хване вятъра и да стигне до брега.


Затова ме е срам – защото сами не можем нищо. Оплели сме се като в кълчища и се въртим на едно място, и потъваме.


От време на време обаче идва Богът от машината – като в Античния театър. За радост на публиката.

 

Николай Милчев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5295 |02.06.2021 Адв. Николай Хаджигенов: Гешев е такава гнус, която не заслужава дори яйце. Служебният кабинет да го изгони от „Бояна“ . 8| 6082 |01.06.2021 Николай Радулов: Абсолютно сигурно е, че са подслушвани политици . 2| 4159 |30.05.2021 Николай Милчев: Митко с чорапите и държавата с чорапа на главата . 9| 3926 |15.05.2021 Николай Младенов: Войната е на три фронта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads