Реклама / Ads
8| 3285 |07.04.2021 НОВИНИ

Николай Василев: Безвластието и хаосът са по-големият проблем от парите за нови избори

.
Николай Василев Източник: БГНЕС
Най-малкият проблем, за който трябва да мислим при еднин евентуални нови парламентарни избори, са парите. Реалният проблем в такъв случай ще са хаоса и безвластието, които ще доведат до спиране на много процеси в държавата. Това смята Николай Василев.
 

По думите му е важно да се сформира правителство, което да продължи курса на България към еврозоната.


„България закъсня с десетилетие, но ще ни приемат, ако продължим напред и не се откажем“, категоричен е той. На въпрос може ли политическата нестабилност да забави процеса, Василев обясни, че страната ни няма икономически проблеми, свързани с евентуалното членство в клуба на богатите и може да стане част от него, ако „новото правителство не даде заден ход, а следва вече зададения курс“, коментира той пред бТВ.

 

Попитан как се отразява несигурната обстановка в момента на бизнеса, икономистът посочи, че по-голяма криза от тази в момента едва ли ни очаква. „Трябва политиците да убедят българските граждани да се ваксинират. Ако се реши медицинският въпрос, значи бизнесът и икономиката могат да тръгнат по по-добра крива нагоре“, каза Василев.

 

„Винаги е добре да има промени – и в живота, и в политиката. Всичко е добре, когато свършва добре. Казах го през 2009 г., когато (НДСВ) излезе от политиката. Не се знае дали ерата на Бойко Борисов е приключила, това ще го решат сегашното поколение политици. За нас, българските граждани, е важно какво ще стане в тези месеци, но по-важно е какво ще се случи в дългосрочен план, дали след 5 години България ще е част от Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това трябва да бъде водещ приоритет“, категоричен е Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8749 |06.04.2021 Д-р Николай Михайлов: Събитието на тези избори е фактическият политически край на Борисов . 24| 8016 |05.04.2021 Адв. Емил Василев: На Слави, Христо и Мая Баце им е на тепсия . 7| 5346 |05.04.2021 Николай Милчев: По-сюрреалистична и безпомощна картина на победител не бях виждал . 7| 3405 |04.04.2021 Николай Милчев: Сменят се вождовете. Само анализаторите - не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads