Реклама / Ads
2| 4734 |24.06.2010 НОВИНИ

М. Николов: Медиите не ме харесват

.
Четвъртата власт била виновна за "предизвестената присъда" на Марио Николов, според самия него.
 

Подсъдимият по делото САПАРД Марио Николов заяви, че никога не е казвал, че евентуална осъдителна присъда срещу него ще бъде трамплин към президентския пост за вътрешния министър Цветан Цветанов в ПРО.БГ.

 „Казах, че това ще е едно малко камъче в избора му за президент”, обясни Марио Николов. За преиначаването на думите му вчера на излизане от съдебната зала, Николов обвини медиите: „Казах, че най-доволен би бил вътрешният министър от осъдителна присъда, а виждате какво излезе”. Николов обясни: „Надявам се на обективна и справедлива присъда. В последните години обаче, сме свидетели на различни тенденции за влияние на решенията на съда. Това, за съжаление, става чрез медиите – не се отразяват обективно нещата”.
 
Обвиняемият по делото САПАРД допълни още, че лидерите на ГЕРБ много често са се изказвали по това дело. „И знам, че те искат осъдителна присъда. Влиянието на лидерите на ГЕРБ върху медиите, ще натежи. Аз не съм харесван от медиите”, допълни Марио Николов.

От своя страна адвокатът на Николов – Менко Менков, заяви в студиото на медията, че лично той не смята медиите за виновни по развоя на делото. „Виновна е самата постановка да се обявява кой е виновен и кой не преди още да е приключил съдебният процес. В Европа докато не влезе в сила осъдителна присъда, не се обявяват имената на подсъдимите. А при нас имената на заподозрените в някакво престъпление се тиражират с години наред. Не може нещата да се предрешават. Трябва да има промяна на НПК и имената на подсъдимите да не се обявят без решение на съда”, обясни адвокат Менков.
Марио Николов подчерта, че не търси алиби и не обвинява медиите за това, което са изградили за неговия имидж. „В началото на разследването аз бях лишен от всякаква форма на медийна защита. За 5 месеца бях залят с помия. За мен дойде като гръм от ясно небе арестът ми. За мен беше напълно непонятно защо трябваше да се явя в ГДОБП, след като ми звъннаха. Аз нямам достъп до тази информация и не мога да кажа защо и как се е случило всичко това”, допълни Николов.
Той заяви, че не е отчаян: „Под напрежение съм, никой не знае какво решение ще вземе съдът. Вярвам в безпристрастността на съда. Не е редно след толкова доказателства срещу тезата на обвинението, да има осъдителна присъда. Редно е да е оправдателна. Но не съм съдия и не мога да прогнозирам.”
По повод коментарите, че е спонсор на БСП, Марио Николов заяви: „Поддръжник съм на социалистическата партия, но никога не съм й бил спонсор. Това е едно клише”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5027 |21.06.2010 М. Николов: Аз съм изкупителната жертва на държавата . 30| 5775 |18.06.2010 Уорлик: BG медиите сменят политиката си за една нощ . 13| 5138 |30.05.2010 Борисов пита медиите: Натискам ли ви? . 52| 5142 |29.05.2010 Г. Първанов: Натискат медиите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads