Реклама / Ads
3| 5591 |07.08.2014 НОВИНИ

Н. Николов пред Фрог: След три дни започваме да мием Мизия

.
След три дни се надявам да приключи отводняването и на последната къща в Мизия. След това започват така наречените тежки действия по измиване на града, обезпаразитяване и т. н. Това каза за Фрог нюз шефът на пожарната Николай Николов.
 

 

Днес районът беше посетен от вътрешния минитър Йордан Бакалов, който обяви, че слага полицай до всеки язовир. Местните полицаи допълнително днес по разпореждане на министър  Бакалов бяха изпратени в подкрепа на спасителните екипи. От четири дни на всяка язовирна стена има по един човек, който осъществява непрекъсната връзка с централния щаб. Задачата му е да следи постоянно нивото на водата във водоема и състоянието на язовирната стена. Това, което днес минисътрът разпореди беше допълнителна мярка и на практика беше направена, уточни Николов. По думите му вода за пиене вече има.  Необхидима е храна с по-голяма трайност-полуфабрикати или консервирани храни, алармира той.

 

По думите му  най-важната задача е унищожаване на умрелите животни. Към Мизия вече пътуват няколко камиона с лопати, кирки и друга техника, която от утре да влезе в употреба. Щабът на място ще обяви дали има нужда от още доброволци. Това ще стане ясно, когато свърши отводняването т. е., когато има терен за работа и са подготевни лопати и други подръчни средства, с които да може да се работи, добави шефът на пожарната и уточни, че има много болни хора, но е създадена организация за тяхното обгрижване.  Има диабетици, които са снабдени с инсулин. Хората на хемодиализа се транспортират когато е нужно до лечебното завадение. На място работят медицински екипи и психолози. Съседните болници са готови да приемат пациенти и да им оказват помощ. Така, че в тази посока всичко е наред, увери Николов.  Той е категоричен, че не се очакват нови приливни вълни, както беше съобщено от някои медии.  Имаше  прогноза, че се очакват обилни валежи, организирано беше  наблюдение на критичните участъци по реките и язовирните стени, но всичко мина нормално, заключи началникът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5018 |07.08.2014 РБ си избира председател през септември . 8| 6399 |07.08.2014 Ковачев за Фрог: "Време е" за връщане на доверието . 16| 6306 |06.08.2014 Протестиращите и Близнашки с прощална снимка пред парламента . 52| 5064 |06.08.2014 Първо решение на кабинета: Предложи Кристалина за комисар и дипломат №1 на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads