Реклама / Ads
10| 5290 |04.09.2013 НОВИНИ

Нинова и Павлова кръстосаха шпаги преди сесията на парламента

.
Сутрешни политически страсти се разразиха в ефира на Нова телевизия.Червеното острие Корнелия Нинова кръстоса шпага с колежката си от ГЕРБ Лиляна Павлова. Двете дами не намериха общ език по нито една от обсъжданите теми, защитавайки полярните позиции на своите партии.
 

Водещите в студиото попитаха гостите си как ще премине първият работен ден на парламента в условията на очакваните протести. „Трудно се работи в такава обстановка, но имаме цели и задачи, така че ще направим това, което трябва – ще работим“, заяви Корнелия Нинова. „Неприятно е да се ходи на работа в такава обстановка. Най-лошото е, че няма чуваемост. Хората, които ще излязат пред парламента, искат да бъдат чути. Дано сред тях да няма провокатори“, каза на свой ред Лиляна Павлова.

Нинова заяви, че БСП ще акцентират върху социалната проблематика в работата си през този парламентарен сезон. Павлова обаче я контрира, заявявайки, че това са популистки фрази, зад които няма конкретика. Тя даде за пример изкуственото замразяване цената на тока, което в един по-следващ етап ще доведе до рязко завишаване и до сериозни социални проблеми.

„Казахте неверни неща по отношение цената на тока . Думата „замразяване“ не е вярна. Ние предлагаме нов начин на образуване на цената, а не административен акт за „замразяването“ й“, не се съгласи с опонентката си Нинова.

Павлова заяви на свой ред: „Когато едно правителство няма доверие, за какви приоритети говорим. Социалната политика е на заем. Взима се заем от 1 милиард и само 40 милиона от него се насочват към социалната сфера. Вие очевидно предвиждате други плащания“.

„Какъв популизъм? Говорим за факти!“, опонира я Нинова и допълни: „Вие май не разбрахте, че 1 милиард отива в резерва!“. Тя каза още, че през септември-октомври ще има сериозно обсъждане на Бюджет 2014.

Двете депутатки размахаха шпаги и за позицията на страната ни по конфликта в Сирия. „Министър-председателят е човекът, който отговаря за това. Тази тема ще бъде обсъдена от всички парламентарни партии и ние ще вземем своето решение“, заяви Нинова, а Павлова опонира: „От два стола ще се окажете на земята. Те са много умели с красивите си думи. Това го умеят. Но важна е практиката и тя е показателна за всяка стъпка на една партия“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5513 |01.09.2013 Л. Павлова: В НС имат нужда от твърда опозиция . 7| 5542 |28.08.2013 Л. Павлова: Новият шеф на АПИ е в конфликт на интереси . 10| 5003 |16.08.2013 Нинова: Въпреки блокадата, ветото ще бъде отхвърлено . 74| 4977 |21.07.2013 Л. Павлова: Това правителство само е наречено "експертно"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads