Реклама / Ads
43| 6520 |12.12.2010 НОВИНИ

К. Нинова: За пръв път Борисов избяга от журналистите

.
К. Нинова
Нинова: Има показни арести, целящи да отклоняват внимание по време на криза! Добрев: МВР трябва да стане уважавана институция, а през последните 20 години не беше такава! Нинова: Битовата престъпност расте! Добрев: Държавата ще спечели борбата!
 

Не ни кефи, че управлението на ГЕРБ греши, но политиката им катастрофира, икономиката не се подобрява, имаме сериозни основания за критика, обяви в "Рулетка" по НТВ депутатката от БСП Корнелия Нинова. Тя отрече да се организира и правителствана криза в състояние на икономическа.

Не мога да кажа дали има някакъв заговор, но по действията на БСП и Синята коалиция се вижда, че те се държат странно, коментира Д. Добрев от ГЕРБ. Според него сини и червени напоследък правели едни и същи предложения. Нямаме лява политика, а център-дясно; ние сме дясна, но не крайнодясна партия, коментира той и даде пример, че правят реформата постепенно. Ако се върнел две-три години назад, той не би се занимавал с политика, призна 32-годишния политик.

И аз съм за пръв път в парламента, но трябва всички да се чувстваме отговорни към властта. Не правим кулоарни завери със сините, но понякога е нормално да имаме подобни схващания. Това не ни прави коалиция, осведоми Нинова. Имало теми, изискващи национално съгласие. Нито аз, нито някой от предишния кабинет е правил това, което върши Борисов - всеки ден лети, за да открива обекти, това е популизъм, каза тя.


Делян Добрев, ГЕРБ

За да си свършиш работата на премиер, не е популизъм
, отсече Добрев. За да се дадат на пенсионерите коледни добавки за тези пари, Борисов трябва да лети с хеликоптера по 52 пъти на ден, изчисли Добрев.

Правителственият авиоотряд вече си е надвишил лимита,
репликира Нинова, но каза, че това не било най-важното. МВР е единственото министерство, което си увеличава бюджета в криза. Има показни арести, целящи да отклоняват внимание по време на криза, съобщи тя. Така хора се осъждат предварително, преди да има  процес.

МВР трябва да стане уважавана институция, а през последните 20 години не беше такава, каза Добрев, според когото живеем по-добре, без убийства и отвличания.

Но битовата престъпност расте, вметна Нинова. Това, което в момента се прави, не е реална борба с мафията, иначе щеше  да се противодейства на контрабандата, добави тя.

Държавата ще спечели тази борба, но контрабанда има в целия ЕС;
въпросът е да се борим и да имаме напредък, каза Добрев. Той нямал нищо против да му слушат телефона, ако имало основание за това. Хората живеят трудно, защото времената са трудни, но в сравнение с останалите държави в ЕС сме много по-добре.

Икономиката не работи, отсече Нинова. Износът няма да стимулира икономиката, трябва да се стимулира потреблението, но хората нямат пари, растат данъците, каза Нинова.

Хората спестяват повече, защото им се внушава, че затъваме и държавата ще фалира, но това не е вярно, обясни Добрев и обвини БСП в липса на националноотговорно поведение.

ГЕРБ не бива да пада, защото при криза най-лошото е политическа нестабилност
, завърши Д. Добрев.

Не мисля, че ГЕРБ ще паднат, но те са високомерни и не признават проблема, обобщи К. Нинова, според която в петък за пръв път Борисов избягал от журналистите, защото нямал какво да им каже.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7480 |12.12.2010 Спас Русев: Уважавам Борисов, както и всеки премиер . 59| 11293 |11.12.2010 Цв. Бориславова: Каквото съм постигнала, не е заради Б. Борисов . 31| 6859 |10.12.2010 Кутев: Борисов, кажи колко са криминалните ти приятели . 29| 5177 |09.12.2010 Б. Борисов: Има ли сигнал, и министър да е, ще се разследва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads