Реклама / Ads
5| 5165 |08.05.2008 НОВИНИ

Нов заговор срещу Анелия Крушкова, включват и президента

.
Заговор срещу Анелия Крушкова, шеф на Държавната агенция по туризма е в действие, научи Frognews.bg. Шефът на Борда по туризма Красимир Гергов се е срещнал днес със Симеон Сакскобургготски.
 

Той предложил медиен конфорт за НДСВ и персонално за царя, като в замяна поискал Поли Карастоянова, която сега е изпълнителен директор на Борда да смени Крушкова на шефския пост в агенцията. Като продължение на акцията щяло да бъде гостуването на Поли Карастоянова в петък в сутрешния блок на бТВ. Там тя щяла да разкаже какви са проблемите на туризма, как Крушкова не се справя с тях и как могат да бъдат разрешени. Целта е въпросът да се уреди преди 10 и 11 май, когато лидерите на управляващата коалиция се събират в Банско да бистрят структурните промени в правителството. В зимния курорт ще бъдат одобрени списъците със зам.-министри, областни и зам.-областни управители, както и шефове на агенции, които ще бъдат сменени. Все още не е ясно дали ще се спази квотния принцип 8:5:3, но така или иначе в партийните лагери текат подмолни битки и интреги кой да прецака другия.

В желанието си да стане шеф на туризма Поли Карастоянова успяла да си уреди среща и с президента Георги Първанов. Това съобщиха източници от "Дондуков" 2, които забелязали дамата в сградата на президентството в един от двата работни дни между Великденските празници и Гергьовден. Предполага се, че е потърсила подкрепа от държавния глава, който се счита за идеолог на тройната коалиция и думата му се чува в БСП, НДСВ и ДПС.

Срещу идеята за смяна на Крушкова категорично се е обявил Милен Велчев, зам.-председател на НДСВ и ексфинансов министър. Според него тя се справяла добре с туризма, въпреки някои епизодични грешки. Той обаче припомнил на царя, че самата Поли Карастоянова е бивша стюардеса и доскоро не е имала нищо общо с туризма. В Борда по туризма я привлякъл миналата година пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който бе и първи председател на структурата. По-късно обаче той се оттегли и на негово място бе избран кралят на рекламата Красимир Гергов. Амбициите на Карастоянова обаче нараствали с всеки изминат ден. Преди Великденските празници тя била видяна няколко пъти да посещава централата на НДСВ, а жълти депутати споделиха, че се опитвала да спечели благоразположението на Симеон, за да оглави ДАТ. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4773 |06.05.2008 Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу България . 4| 4499 |04.05.2008 Суходолци пак на бунт срещу сметището и общината . 0| 4762 |19.04.2008 В Пекин протестират срещу Франция . 1| 4800 |09.04.2008 Делото срещу Маргините пак във фризера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads