Реклама / Ads
0| 12826 |01.04.2016 НОВИНИ

Нови арести, този път на магистрати, данъчни и политици

.
Килиите за баровци останаха празни и на 1 април...
Нови арести за корупция извърши прокуратурата миналата нощ. Участваха също екипи на ДАНС и МВР. Сред задържаните са зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, неговият колега Камен Михов, шефъ та НАП Бойко Атанасов, шефът на Софийска градска прокуратура Христо Динев.
 
В ареста са също други 17 магистрати и директори на областни данъчни инспекции. В тайници в домовете на трима депутати от ДПС – Петър Чобанов, Йордан Цонев и Камен Костадинов са открити около 10 млн в лева и евро. В спалнята на депутата Делян Пеевски в х-л „Берлин” пък са намерени няколко куфара пълни с долари, евро и дирхам. Общата сума не е ясна, но десет касиерки от БНБ продължават да броят.

Когато отвеждали Йордан Цонев в ареста той се провикнал: Това е политическа поръчка! Милионите ми ги подари колега, за рождените дни да децата – за сладолед и близалки... Имам документ...

По време на задържането на олигарха Георги Гергов в Пловдив, той просъскал: Това е работа на Корнелия Нинова! Иска БСП само за себе си, а ние също имаме деца и внуци и те трябва да имат хлебец и лучец... – После се разридал и допълнил, че е готов да дари всички прасета, които притежава, на домове за сираци и станциите на Министерски съвет и Парламента.  

 

Когато барети нахлули в луксозния комплекс на фамилията Златеви край Правец, се натъкнали на момчета от 15-и спецотряд „Вятич” и секреното звено „Алфа”. На чист руски език те обяснили, че всичко е под контрол. Нашите се извинили и се оттеглили заднишком, запазвайки достойнство. Свидетели твърят, че в предната вечер са забелязали премиера Борисов да влиза в лекс апартамента на шефа на ЛУКойл Валентин Златев. В дясната си ръка носел колода карти, а в лявата – млада репортерка, последен модел, която почвала да задава въпроси веднага щом я включиш в контакта. Когато натиснеш копчето на гърба й, почвала да прави... е това не е толкова важно.

 

Сред задържаните бил и Цветан Цветанов, шеф на вътрешнаа комисия в Парламента и зам.-председател на ГЕРБ. Още не са му повдигнати обвинения, но главнияп прокурор вече съобщи, че има подозрения за негово участие в покровителството на контрабандни канали. Осъществявал тази обществено полезна дейност чрез дясната си ръка Станимир Флоров. Самият Флоров не е открит в дома му.

 

Интересно се равил опитът да бъде задържана Румяна Бъчварова. Когато главният секретар на МВР Георги Костов запълнил рамката на вратата на жилището на Бъчварова, тя му креснала, че е младоженка и се позовала на Петата поправка. Костов си глътнал езика заедно с тик-так бонбончетата и потънал в нощния мрак.

 

Главният прокурор Сотир Цацаров не е задържан. Причината е, че това може да направи само по-старши от него, както изисква устава за вътрешна служба в прокуратурата. Арестът е оставен за по-късно, когато щели да пристигнат магистрати от Брюксел. Той обаче признал, че в служебната каса и в касата в дома му има пликове пълни с банкноти. Били му давани от Пеевски, но той ги запазил като веществено доказателство, когато му дойде времето. Времето дошло.

 

Премиерът Борисов свиква днес следобед спешно съвещание на всички министри, които не са задържани. Предполага се, че ще обяви извънредно положение в страната, докато бъде попълнен кабинетът.

 

Ако тази информация ви е допаднала и сте си казали: „Най-после!”, - значи е 1 април и всичко ще си остане само една шега. Тези, които са си прочели имената могат да се отпуснат – няма скоро да имат среща с Темида. Защото са в отбора на недосегаемите. У нас недосегаемите се борят с корупцията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4955 |01.04.2016 Бъчварова: Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на наша територия . 0| 5803 |31.03.2016 Прокуратурата потвърди новина на Фрог: В дома на Цветанов са открити 175 000 лв. . 0| 5651 |30.03.2016 Полицията по морето на нокти този сезон . 0| 5535 |30.03.2016 Мъжът на Бокова е новият български представител в ЕБВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads