Реклама / Ads
2| 6094 |27.07.2021 НОВИНИ

Нови рокади: Уволниха шефа на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП

.
Източник: БГНЕС
Нови рокади – уволниха шефа на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП. Със заповед на министър-председателя Стефан Янев Красимир Симонски, председател на Държавна агенция „Електронно управление“, е определен за национален координатор по киберсигурността.
 

Симонски заменя на поста комисар Владимир Димитров, началник на отдел „Киберпрестъпност“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на Министерството на вътрешните работи.

 

Красимир Симонски е инженер по специалност „Изчислителна техника“ от Техническия университет-София. Доктор е на науките на Българската академия на науките с тема на дисертацията „Протокол за предаване на глас в компютърни мрежи“.

 

От 1991 г. до 2002 г. заема длъжността директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград, а от 2000 г. е ръководител на регионални Cisco мрежови академии, където води обучение по информационни и комуникационни технологии.

 

Работи по редица проекти за ИТ-обучение и развитие на ИКТ-умения на АУБ в Благоевград, Програмата на ООН за развитие (ПРООН, 2006-2008 г.), включително по проекта iGovernment, в рамките на който са обучени в базови компютърни умения над 65 хиляди служители в държавни институции. В периода 2004-2007 г. ръководи проекта „Телецентрове“ на ПРООН и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения. По проекта са изградени 120 телецентъра в цялата страна.

 

От 2007 г. е ръководител и координатор на българските екипи по проекти на Европейската комисия, сред които са тези за развитие на националните програми за развитие на широколентов интернет достъп в Европа и GEANT2, GN3 - най-големият проект по Седма рамкова програма за изграждане на научно изследователска инфраструктура в Европа.

 

От септември 2007 г. до октомври 2009 г. е заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“.

 

От 2009 г. е консултант на свободна практика. Работи по редица международни проекти в областта на информационните  и комуникационните технологии, онлайн технологиите, електронното образование и разпространението на широколентовия интернет достъп в страни от Балканите и в Централна и Източна Европа.

 

От април 2012 г. е ръководител на проект „Развитие на високоскоростен широколентов достъп в България посредством изграждането на критична, защитена, сигурна и надеждна обществена ИКТ инфраструктура“ на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ (ИА ЕСМИС).

 

От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на ИА ЕСМИС до назначаването му през 2016 г. за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4297 |26.07.2021 Симеон Дянков предрича нови избори . 3| 3472 |26.07.2021 Стойчо Младенов е новият старши треньор на ЦСКА - София . 0| 3052 |26.07.2021 57 са новите случаи на коронавирус у нас . 15| 4085 |25.07.2021 „С гол г*з таралеж ще мачкаш“ или новият тип политическо говорене у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads