Реклама / Ads
2| 4864 |13.05.2011 НОВИНИ

НСС нищи втори заподозрян за убийството на Белнейски

.
Следователят по делото ”Белнейски” Веселин Мартински, който изненадващо се появи на процеса срещу Лазар Колев в Пазарджишкия съд, заяви, че Национална следствена служба разследва втори мъж като заподозрян за убийството на двете сестрите, съобщава БиТиВи.
 

Frognews.bg припомня, че след 5-годишно разследване, в началото на месец февруари 2011 година, пазарджишкият Окръжен съд започна първото си заседание по делото за смъртта на двете сестри. До този момент единствен обвиняем е Лазар Колев.

Той е обвинен в това, че на 28 февруари 2006 година в местността "Грамадите" край Брацигово е убил по особено жесток и мъчителен начин Росица и Христина Белнейски. Убийството е извършено с цел да се прикрие друго престъпление - изнасилване. За престъпленията, за които е обвинен Колев, се предвижда наказание не по малко от 15 години лишаване от свобода.

За днешното съдебно заседание беше предвиден разпит на свидетели, но двама от тях не се явиха в съдебна зала.
Антон Стефанов, който е затворник в Бобов дол, бил на лечение след операция, а липсата на Владимир Славов-Иширковеца не бе обоснована. В залата дойдоха само Антон Шикренов - служител в затвора в София, и друг лишен от свобода в Бобов дол - Румен Дупарински.

Прокурор Димитрия Ганчева заяви, че държи разпитът на двамата затворници да бъде в едно съдебно заседание, тъй като е възможно да си разменят информация.

На следващото съдебно заседание ще бъде проведен съвместен разпит на призованите свидетели, като Иширковеца бъде доведен принудително. Той трябва да плати и глоба от 200 лева за неявяване.

Антон Стефанов пък трябва да се яви в първата възможна дата след излизането му от болница.

Делото продължава на 16 май, когато ще бъде осъществена видеоконферентна връзка с експертите от Австрия. Тогава трябва да бъде разпитан отново и експертът от Националния институт по криминология и криминалистика Иван Иванов, изготвил ДНК-експертизата на Лазар Колев. За 18 май пък е предвидена видеоконферентна връзка с експертите от Великобритания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4958 |02.05.2011 Фандъкова с шанс за втори мандат . 6| 5238 |14.04.2011 Дачи от Килърите заподозрян за убийството на Кюлев . 4| 5365 |02.04.2011 Вторият охранител от Сливен: Помислих си, че ще ме убие . 12| 8390 |30.03.2011 Стефан Петров - заподозрян за втори грабеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads