Реклама / Ads
0| 6670 |02.02.2023 НОВИНИ

Облечете се дебело в петък! Обявен е жълт код за силен вятър в 10 области

.
Източник: личен архив
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за петък, 03 февруари, жълт предупредителен код за силен вятър. Кодът е в сила за 10 области на страната.
 

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

 

Областите с жълт код за силен вятър са: 

 

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Габрово, Пловдив и Пазарджик. 

 

Ето и останалата прогноза за времето:

 

През нощта на места ще има превалявания, предимно от сняг, по-значителни - в Рило-Родопската област, но от север облачността ще започне да намалява, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за февруари, предаде БТА.

 

Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 2°С и 3°С, в София - около минус 1°С.    

 

Утре в сутрешните часове все още на отделни места, главно в планинските райони, ще има превалявания от сняг. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София - около 4°С. 

 

Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, ще завали предимно сняг, който през нощта срещу събота ще обхване по-голямата част от страната.  

 

Черно море

 

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево време. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°С-9°С. Температурата на морската вода е 6°С-8°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.    

 

Планините

 

В планините ще има променлива облачност. Главно в сутрешните часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°С, на 2000 метра - около минус 8°С.  

 

Събота и неделя

 

В събота ще бъде облачно, ветровито, с валежи от сняг. Значителни по количество ще са валежите в Северна България и планините, където ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са между минус 5°С и нула градуса, а максималните - между 3°С и 8°С. 

 

В неделя с ориентиране на вятъра от север ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително, максималните в по-голямата част от страната ще са отрицателни. Ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има и слаби валежи от сняг. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3436 |25.11.2022 Облечете се топло! Чака ни студ, силен вятър и облаци днес . 0| 3169 |01.12.2021 Днес ни чака ветровито време. Облечете се добре! . 0| 3277 |03.10.2021 Очаква ни слънце, но се облечете по-топло . 2| 10232 |16.07.2021 Министър Панайотов за инцидента с МиГ-29: Дебело подчертавам, че не става въпрос за пилотска грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads