Реклама / Ads
49| 6044 |28.08.2013 НОВИНИ

Обратен завой. БСП се отказа да затваря хипермаркетите през уикенда

.
Депутатът от Коалиция за България Спас Панчев се отказа в ефир от идеята магазините на големите търговски вериги да бъдат затваряни през почивните дни, за да се стимулират малките магазини.
 

Пред БНТ той обяви, че идеята е била подхвърлена и отрече БСП да е имала идея да се вкарва в закон забраната на веригите да работят през уикенда. Няма връщане към социализма и разрушаването на нещо построено, успокои Панчев.

Той обаче припомни, че в Европа хипермаркетите се намират в крайните квартали, а не както в България в центровете на големите градове. Спас Панчев дори даде пример, че в неговия квартал има четири подобни магазини. Това влияе на малкия бизнес в квартала и това ме накара заедно със Захари Георгиев да обмислим промени в уредбата, каза Панчев. Сега акцентът трябвало да се постави върху отношенията между големите вериги, производителите и потребителите. Според Йордан Матеев от Сдружението за модерна търговия обаче има огромна разлика между цените в големите вериги и малките магазини.

Ако тази промяна влезе в сила пострадалите ще бъдат най-бедните, тъй като те няма да имат възможност да пътуват до крайните квартали. Самите производители ще пострадат, тъй като в малките магазини няма достатъчно площ, където да излагат своята продукция. Преди големите вериги да влязат на пазара в България сферата на търговията беше сива и сега ще пострада дори бюджета, предупреди Матеев.

Политиците се провалиха в намерението си да извади страната от кризата и сега също както Хитлер с евреите за виновник бяха посочени търговските вериги, отсече Матеев. Искаме българските производители да имат свободен и пряк достъп до търговските вериги, каза Панчев и дори разшири темата като каза, че трябва да се ограничи дейността на прекупвачите.

Това предизвика Йордан Матеев, който обвини червеният депутат, че търси виновници в търговските вериги за липсата на прозрачност. Това е нашият 14 юни, обяви той и намекна, че може да се организират протести. Това накара Спас Панчев да даде рязко назад и да признае, че подобна идея няма да се обсъжда. Ние защитаваме българското и българския производител и искаме да ги вкараме в търговските мрежи, отговори Панчев. Те са в търговските версии, сега България има рекорден износ за всички времена, репликира Матеев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8450 |20.08.2013 Кубрат Пулев се отказа от европейската титла в тежка категория . 11| 5676 |01.08.2013 Трима са отказали за шеф на агенция "Митници" . 31| 6249 |30.07.2013 Антоанета Цонева отказа среща с Орешарски . 22| 4748 |15.07.2013 Орешарски отказа да коментира президентските притеснения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads