Реклама / Ads
3| 6669 |14.01.2016 НОВИНИ

Обвиниха в умишлено убийство братята от Враца

.
Опитите да бъде съживен Тодор бяха безуспешни
Двамата братя Десислав и Иван Дамянови, които пребиха до смърт 18-годишния Тодор Йорданов в центъра на Враца, вече са обвинени в съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде bTV.
 

Вчера прокуратурата във Враца повдигна обвинение на двамата в причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Това предизвика недоволство и протести във Враца. В резултат на това главният прокурор  Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура да провери работата на местните прокурори.

 

Установено е, че двамата братя са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. Седем прокурори от ВКП ще разследват смъртта на момчето по заповед на Цацаров, а лекари от ВМА ще направят нова аутопсия на тялото.

 

Първата аутопсия сочи, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб.

 Доказано е, че Тодор е носил бокс със себе си, приятелката му е потвърдила това пред съдия. Част от нараняванията по ръцете му сочат, че е бил с бокс в дясната ръка.

 

От свидетелите се знае, че след нападението той е пуснал бокса на земята и друго момче - негов приятел, го е взел, прибрал го е в джоба си и след това го изхвърлил на 15-20 метра от мястото на инцидента. Въпреки огледите обаче предметът не е намерен.

 

Във Фейсбук вече се организира и протест в столицата в памет на убитото в центъра на Враца 18-годишно момче. Мнозина се очаква да излязат тази вечер пред Народното събрание и пред Съдебната палата в София, за да покажат възмущението си от действията на двамата братя, пребили Тодор и от леките обвинения, които те получиха. Някои дори планират да издигнат грамада от камъни пред парламента заради Тодор и всички жертви на липсата на правосъдие и държавност, информира Нова телевизия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4507 |12.01.2016 КРИБ обмисля парична награда за убийството на Антов . 1| 4534 |11.01.2016 Стеснява се кръгът от заподозрени за убийството на Татяна . 3| 5919 |11.01.2016 Журналист: Убийството на Антов е добре организирано и не е аматьорско . 24| 10331 |09.01.2016 Поредно убийство в София, жертвата е собственик на модна къща „Агресия“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads