Реклама / Ads
23| 10826 |11.12.2019 НОВИНИ

Огнян Стефанов: Няма да се случи постсоциалистическа революция в България

.
Огнян Стефанов
Няма да се случи тази постсоциалистическа революция. Нито ще се сбъдат болните сънища на някои незрели и презрели глави. Виждаме протести в Беларус, които отказват да влязат в тази общност, която им предлага Русия. Щом Беларус отказва, какво остава за другите страни.
 

Така завърши коментарът на журналиста Огнян Стефанов, който в предаването "Честно казано с Люба Кулезич, коментира за тайнствения план "Голгота" за реставрация на соца и разклоненията му в България.

 

Ровейки се в много документи, непрекъснато излизат нови и нови с изтекъл срок за засекретяване, излязоха интересни неща. Не знам дали планът е "Умряла лисица" или "Голгота", но нещата са по-прозаични. Икономическата база на социализма, който се изгражда от 1917 година, е несъстоятелен и той си отива. Според мен те са наясно още от средата на 80-те години, че крахът е неизбежен, може и по-рано. И това, че те са толкова прозорливи и са мислили 50 години напред какво ще се случи, е защото са мислили за кожата си. И първото е изнасяне на капитали извън СССР. У нас се направи същото - преди 10 ноември. Така е станало и в Чехия - известна с будна гражданска съвест. Но и там са били имплантирани агенти на руските служби, за които са създадени легенди и биографии, че са стреляни по границите, а после заемат нови длъжности в новото време, когато идва Хавел, обясни той.

 

Още през 1919 г Ян Берзин, който полага основите на ГРУ, създава отдел за влияние във всички европейски страни. Знае се, че Септемврийското въстание е подготвено от него в Коминтерна, атентата в църквата "Св. Неделя". Това продължава и не е прекъсвано. Това продължава и до ден днешен, посочи Стефанов.

 

Излязоха писания в Русия, в които едно към едно се цитира, че Андропов е споделил, че още преди 10 ноември са проведени разговори с Андрей Луканов, какво да се случи у нас, припомни журналистът.

 

Не знам дали в този план, ако има такъв, са написани по точки нещата. Според мен онзи строй е бил обречен, защото не е могъл да издържи, защото икономически му закони са били безпочвени и кухи. Идеологията без икономика е нищо. Колкото и Живков да говори че иска да развее байряка.

 

Службите у нас са контролирали целия процес. Службите не познаваха отвътре докъде може да стигне народното недоволство. Снишиха се повече от година, след като Семерджиев направи съкращения. Но после започнаха да овладяват положението, което владеят и до ден днешен, заяви Стефанов.

 

Той коментира и реализацията на проекта за обмен на секретна информация: Той е текъл до 1990 г. И след 1991 г може да е продължил да работи, нищо че е спрян официално. Съдържа информация за 260 000 души. Като 15-16 000 души били склонни към престъпления, с които е можело да се работи, обясни журналистът.

 

Преди три години, на международен форум в Москва за обединение на славянството и идеите на Путин за евразийски проекти се събраха русофили от различни държави . Имало е и наши участници. Набелязани са стъпките, които трябва да се извървят, това нещо да придобие популярност, да бъде проектирано в пространството. След това се случиха "Нощните вълци", които дойдоха тук, а в Полша ги спряха. Посрещнаха ги с хляб и сол, сякаш влизат освободителни армии, припомни Стефанов.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 27171 |11.12.2019 Депутат: Подкрепям Цацаров и Гешев, защото иначе ме няма. Тор съм . 6| 4925 |11.12.2019 Нинова: Няма да подкрепим нито един от предложените за шеф на КПКОНПИ . 1| 4127 |11.12.2019 Няма опасност от вчерашния инцидент на ”Цариградско шосе” . 5| 4271 |10.12.2019 Винетките няма да поскъпват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads