Реклама / Ads
40| 7881 |23.04.2015 НОВИНИ

В окото на Фрог: Ненчев реже военното разузнаване със 151 души

.
Ненчев и първите му подчинени
Министърът на отбраната Николай Ненчев започва да изпълнява своята закана да се разправи с военното разузнаване. Щабът на служба "военна информация се реже със 151 бройки и от 1351 става 1200.
 
Почти всички съкратени ще са офицери, които са служили във военното разузнаване и преди 1990 г.  и ненчев ги причислява към агентите, които са служили на друга държава.

Своята администрация "храбрият земеделец" намалява  с 64 щатни бройки, но за сметка на това увеличава с двама и без това раздутияат си политически кабинет, подготвил "хибридните заплахи" за България.

Това ще се случи от 1 юни т.г. Предвижда се тогава да влязат в сила промените в Устройствения правилник на Министерството на отбраната.
Секирата не подминава и щааба на отбраната, в който  вместо 210 ще служат 189 военнослужещи и цивилни служители.

С 40 души по-малко ще и агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Слага се кръст на военните клубове вгарлнизоните Нова Загора, Момчилград, Средец, Самоков, Сливница, Телиш, Разград, Симеоновград, Бояново, Пещера и Крумовград.

Отиват в историята  двата самостоятелни отдела в Щаба на отбраната. Функциите на  отдел "Съвместни съоръжения" са записани на дирекция „Операции и подготовка”.

Сменят се имената  на някои дирекции. "Инвестиции в отбраната се преименува с модерното име "Отбранителна аквизиция", а дирекция  "Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка" става дирекция „Проектно управление”.

На дирекция „Логистика” е поверено да организира по реда на Наредбата за условията и реда за осъществяване на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и контрола над тях във и от въоръжените сили.

Намалява се още щата на ВМА, Института по отбрана и Централното военно окръжие.

Всичко това ще се случи от 1 юни т.г. Тогава трябва да влязат в сила промените в Устройствения правилник на Министерството на отбраната.

Останалото в министерството на отбраната е по старому - бюджетът не се актуализира, изтребители няма да има,пехотата прави от нищо нещо, корабите се задъхват. Зложелатели удрят по авторитета на армията и генералите. Но бойната подготовка е висока и и позволява изпълнението на основаната задача на армията по защита на териториалната цялост на страната. Реформирате пак стигат само до съкращения, коментират военни от кадъра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6153 |22.04.2015 Юлиан Ангелов за Фрог: В НС се чете Корана! Докога ще търпим Гюкче? . 0| 4894 |22.04.2015 Гьоков за Фрог: Д-р Пенков от НЗОК е гласувал 1,5 млрд. лв. по телефона . 20| 8312 |22.04.2015 Адв. Ангелов за Фрог: Днес бе погребана правовата държава! . 23| 13820 |22.04.2015 Шефът на СВ за Фрог: Съдът не се е произнесъл за ген. Шивиков, удря се армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads