Реклама / Ads
22| 5943 |14.04.2015 НОВИНИ

Оланд към Борисов: Не искаме България да бъде жертва на ситуацията в Украйна

.
Франсоа Оланд
Ние се възползвахме от тази среща, за да подкрепим нашата политическа връзка между България и Франция, партньорство, което датира от дълбока древност. Това заяви на брифинг френския президент Франсоа Оланд с министър-председателят Бойко Борисов, предаде Агенция Фокус.
 
„Нашата връзка също така е културна, която се базира на университетско равнище. Ние също така ще развием тези сфери, но ще се справим и с някои по-сложни въпроси като борбата с тероризма. Искам да благодаря на г-н Бойко Борисов за дейността, която води неговото правителство, за да са справим с тази заплаха и тези терористи, които транзитират към конфликтните зони”, подчерта Оланд.

„Ние трябва да се борим срещу радикализацията по интернет и срещу придвижването на европейски граждани към конфликтни места”, коментира той. По темата за Шенген Оланд смята, че ще бъде намерен добрия баланс. „Ние сме запознати с географската ситуация в България, България, която е много експозирана, която е изложена и трябва да използва Шенген по най-добрия начин”, поясни френския президент.

„Също така говорихме за ситуацията в Украйна и България има една много правилна позиция, а именно да поддържа споразумението от Минск. Г-жа Меркел и аз лично участвахме в това споразумение и смятаме, че най-добрия начин да се реши проблема в Украйна е да се спазва това споразумение и то важи за всички участващи страни. Не искаме България да бъде жертва на ситуацията в Украйна както се случва днес, нестабилността, която царува. Франция е готова да помогне на България, за да може тя да бъде в най-добрата ситуация в този конфликт”, заяви той. Оланд разясни, че са обсъдили и енергийната диверсификация. „С премиера Манюел Валс ние ще се занимаем и искаме ЕДФ да присъстват в България, знаем, че има преговори”, каза още Франсоа Оланд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4250 |14.04.2015 Борисов: Саркози изрази подкрепата си към мен . 10| 4624 |14.04.2015 Саркози към Борисов: Щом те видях, знаех, че ще станем приятели . 17| 5197 |12.04.2015 Борисов: Делата на Христос да са ни за пример . 13| 4741 |07.04.2015 Борисов: При нас задкулисие няма, борим се с контрабандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads