Реклама / Ads
0| 2423 |14.08.2024 НОВИНИ

Опасна сряда: Температурите ще стигнат 39 - 40 градуса, пазете се

.
Източник: БГНЕС
Пред деня на 14 август слънцето ще бъде силно, като следобед над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Като цяло денят ще е много горещ.
 

Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

Ще духа слаб, а в източните райони до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са между 30 градуса и 32 градуса в източна България и до 37-39 градуса в Западна и Централна България.

 




В София максималната температура ще е около 35 градуса, може да стигне до 37 в следобедните часове.

 

По Черноморието ще духа до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса, а температурата на морската вода ще е 26 - 28 градуса. Вълнението на морето ще е два, три бала.

 

Учени са доказали, че над 35 градуса по Целзий, температурите са опасни за здравето категорично. Възрастни хора (особено над 75 години), малки деца (под две години), бременни жени, хора с определени здравословни проблеми (затлъстяване, сърдечни, белодробни, бъбречни заболявания, диабет, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон) и приемащите някои лекарства (например антипсихотични средства) са по-уязвими към действието на топлината. В повишен риск са също и хората, които работят на открито.

 

Високите температури може да предизвикат топлинен удар, топлинни крампи и дехидратация

Трябва да се пие вода, но не ледено студена. Най-добре децата и възрастните хора да си спестят разходките в пиковите часове на жегите. Не е трудно за спазвани, за да си помогне сам човек.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4173 |14.08.2024 Евгений Дайнов: Пълно объркване кой в България не разбира какво се случва . 1| 27382 |13.08.2024 Френските власти алармираха, че по време на Олимпиадата са регистрирани повече от 140 кибератаки . 4| 2574 |13.08.2024 Боряна Калейн: Олимпийските игри и спечелването на медал са емоции, които ще ме държат до края на живота ми . 2| 2484 |13.08.2024 Иран отхвърли призива на три европейски държави да се въздържа от ответни атаки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads