Реклама / Ads
66| 5657 |25.01.2012 НОВИНИ

Опозицията гневна - Бойко бил безсилен пред Цветанов

.
Сините поискаха премиерът Бойко Борисов да дойде в НС и да се изкаже по случаите на полицейско насилие.
 

  

Оставаме с впечaтлението, че в държавата няма власт, която да реагира на тези неща, че министър-председателят не може да разпореди нищо на вътрешния министър, посочи лидерът на ДСБ Иван Костов.

 

Сините припомниха случаят "Мирослава",както и случаят "Мировяне", когато Бойко Борисов поиска оставки, но такива не последваха. 

Сериозен удар върху престижа на МВР и съдиите според сините е изказването на вътрешния  министър, че българска съдийка работи за организираната престъпност, без да представи доказателства за това.

 

Искаме да видим министър-председателя в ролята си, настоя Костов. В държавата се случват отвратителни неща, категоричен бе той. Главният прокурор да се самосезира за всички тези случаи, искат още от Синята коалиция.

Последните случаи на полицейско насилие са нещо повече, смятат и от ДПС. Според Лютви Местан полицейското насилие се ползва от политическо покровителство, което го прави политическо насилие. Необходими са решителни действия от страна на изпълнителната власт, основно от министър-председателят, от когото се очакват спешни действия, подчерта Местан.

 

Той настоя виновните за случая в Мировяне да получат своето адекватно наказание, а не само порицание. Силното усещане за безвластие ще се трансформира в усещане за силово властие, смята депутатът от ДПС. Говорим с особена тревога, подчерта Местан и поясни, че от партията му не искат да се заяждат с никого.

Лютви Местан припомни редицата случаи на полицейско насилие, за което от ДПС не веднъж са алармирали. В Мировяне чашата преля, подчерта той.

Неясното разграничаване на властта от тези случаи, по думите му, я превръща в съучастник на насилието. Очакваме адекватна реакция, адектвани действия, настоя Лютви Местан.

И от БСП реагираха. Всяко насилие е неприемливо, грозно и в демократичните общества скандално, посочи Георги Божинов от Коалиция за България.

Имаме работа с насилие за политически цели, изтъкна той. Социалистите поискаха анкетна комисия за случая "Мировяне", както и за другите случаи на полицейско насилие.Ако не реагираме ставаме съучастници на манифестацията на нещо страшно, каза още Божинов. Парламентът носи отговорност, смята още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5537 |18.01.2012 Явор Дачков щял да съди Бойко Борисов за клевета . 37| 6042 |18.01.2012 Опозицията иска обяснения за смъртта на Мирослава . 21| 5435 |17.01.2012 СДС бойкотира рекета в ски туризма . 5| 6318 |16.01.2012 Гард на Бойко пази Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads