Реклама / Ads
58| 5134 |14.12.2011 НОВИНИ

Опозицията видя в колите-факли провокация срещу държавата

.
След масовите палежи на автомобили в столицата и страната, опозицията поиска да изслуша вътрешния министър Цветан Цветанов. Това ще стане в началото на следващата седмица на извънредно заседание на вътрешната комисия на НС.
 

 

Инициативата е на депутати от БСП, която е подкрепена от ДПС, Синята коалиция и независимите народни представители в парламента.

 

По неофициална информация депутатите са си набавили достатъчно информация от полицията за палежите и възнамеряват да попитат Цветанов защо служителите на реда твърдят, че колите -факли са политически акт срещу държавата. Парламентаристите ще поискат обяснение и докъде е стигнало самото разследване и по какви версии работят в МВР.


Междувременно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов вече обсъждат евентуалното криминализиране на пренасянето на бензин или други запалителни течности в бутилки и туби.

 

Повод за това са застрашително бързо нарастващия брой подпалени автомобили в София и страната.

 

Борисов се възмути от неефективния Наказателен кодекс (НК), който не позволявал на полицията да задържа заподозрени подпалвачи, ако те не са заловени на местопрестъплението.

 

Няма член в НК, по който да го обвиниш, трябва да го задържиш в момента на палеж, затова с вътрешния министър Цветан Цветанов коментирахме законодателни промени, обяви премиерът.

 

Пред репортерите той сподели, че в нощта срещу сряда униформените били заловили трима души, носещи шишета със запалителна течност, но ги освободили, тъй като единият казал, че ще си пали колата, а другият - печката.

 

Малко по-късно Цветанов също даде заявка, че "би могло да се мисли" за законодателни промени, които да позволят на разследващите по-рестриктивни действия срещу подобни "заподозрени".


Нито той, нито Борисов обаче пожелаха да дадат повече подробности около новата си идея.

 

Просто, визира се от тази нощ случаите... Аз не бих могъл в момента да се ангажирам със законодателни промени... В момента по-важно е да прекратим това, което някой се опитва да го наложи като страх и притеснение в българските граждани. Всяка законодателна мярка ще бъде подложена на обсъждане. Не искам да коментирам преди да направим цялостен анализ и след това вече да предприемем, ако се наложи, законодателни мерки - би могло да се разглежда като вариант, обясни вътрешният министър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4807 |14.12.2011 Опозицията на нож с управляващите заради фискалния пакт . 32| 8901 |12.12.2011 СГС даде ход на делото срещу "Октопода", Алексей Петров с 8 души охрана и 6 адвоката . 10| 7424 |08.12.2011 Васил Божков срещу македонци за тотото . 2| 4985 |08.12.2011 Делото срещу влака-убиец отново в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads