Реклама / Ads
2| 5441 |10.11.2015 НОВИНИ

Осъден за автобусната катастрофа на "Тракия" избяга преди затвора

.
Един от осъдените за жестоката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", отнела девет човешки живота, стана поредният избягал от българското правосъдие. Собственикът на фимата-превозвач Ениз Ченгел е в неизвестност, въпреки че днес трябваше да влезе в бургаския затвор заедно с още двама души, осъдени за тежката катастрофа.
 

Ениз Ченгел и шефът на транспортния отдел на несъществуващата вече фирма "Ентуртранс" трябва да останат зад решетките 10 години, а водачът Светослав Димитров - пет. Металните порти обаче са се затворили зад гърба само на двама от осъдените - Точев и Димитров, тъй като Ченгел е в неизвестност, съобщава НТ. 

 

Припомняме, че на 15 юли 2011 г. на магистрала „Тракия” девет души загинаха, след като автобусът се обърна и избухна в пламъци. Четири години по-късно собственикът на фирмата-превозвач е поредният беглец от родното правосъдие. Екипът на Нова го потърси при баща му, който заяви, че не знае къде се намира. 

 

Служителите в баничарницата на Ченгел в Бургас заявиха, че не са го виждали от няколко месеца и че нямат представа къде е. Близките на жертвите отдавна подозират, че той ще избегне затвора. 

 

Николай Точев е транспортният директор във фирмата-превозвач и е осъден на 10 години. Пет години получи шофьорът на подпалилия се автобус - и двамата вече са в бургаския затвор. Сега на ход са съдът, прокуратурата и МВР.

 

Окръжната прокуратура в Бургас е институцията, която трябва да предприеме действия по издирването и задържането на Ениз Ченгел, за да бъде приведен в затвора, където да изтърпи присъдата си. Той е поредният беглец от родното правосъдие. Черната серия започва с Братя Галеви, осъдени за рекет и изнудвания. Те са зад граница от години. 

 

В нелегалност е и Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред "Соло". В неизвестност от края на 2014-а са и осъдените за пребития до смърт студент Стоян Балтов. На подсъдимата скамейка бяха изправени трима младежи, един вече излежава ефективна присъда, другите двама полицията все още издирва. Още един фрапиращ пример за бягство от правосъдие е Хюриет Сюлейманов, обвинен за смъртта на трима студенти, загинали при катастрофа, който е обявен за общодържавно издирване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5092 |09.11.2015 Пиян и неправоспособен направи верижна катастрофа . 8| 4688 |09.11.2015 Полицай предизвикал тежка катастрофа и избягал . 3| 4850 |07.11.2015 Нова ужасна катастрофа на "Тракия" - две мъртви жени . 7| 7480 |07.11.2015 Босът Едоардо Миролио е тежко ранен при катастрофата на "Тракия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads