Реклама / Ads
6| 5156 |26.09.2008 НОВИНИ

Осъдиха шефа на "Трамкар" на 2.5 години затвор

.
Софийският градски съд даде ефективна присъда на бившия изпълнителен директор на "Трамкар" Христоско Вретенаров. Тя е в срок от две години и шест месеца затвор.
 
Това съобщи Агенция "Фокус", позовавайки се на информация на БНР. Съдът постанови също Вретенаров да изплати парите, които е присвоил от "Трамкар".
По-рано днес беше дадено началото на делото срещу Христоско Вретенаров, съобщи БТА. Той призна всичко, в което прокуратурата го обвинява. Според обвинението Вретенаров е злоупотребил с 670 242 лв., които е изнесъл от касата на дружеството. Това e станало в периода 1 декември 2005 г. - 4 декември 2007 г.
Пред съда Вретенаров заяви, че парите вземал от касата на дружеството и затова подписвал дори касови ордери. Имотното ми и финансовото ми състояние не се е променило от това преди десет години, когато станах директор на "Трамкар", каза още Вретенаров пред съда. Той допълни, че парите взимал под условията на натиск.
Прокуратурата поиска ефективна присъда за Вретенаров, а адвокатът му заяви, че обвинението, което е повдигнато срещу него, трябва да бъде преквалифицирано. Сега в обвинителния акт се посочва, че Вретенаров е обвинен за престъпление, което представлява особено тежък и опасен случай, а според защитата му, това не е така.
Не съм срещал в практиката си такъв случай някой да извърши тежко престъпление и след това да полага усилия деянието му да бъде документирано за всеки лев, каза още адвокатът на Вретенаров. Остава въпросът защо го е правил, каза още защитникът му.
Той припомни, че има образувано досъдебно производство срещу бившия началник на Столичния електротранспорт Йордан Василев по данните, че самият Василев има отношение към деянието на Вретенаров. Парите, които Вретенаров вземал от касата на дружеството, отивали във Василев, заяви в пледоарията си защитникът на Христоско Вретенаров. Не е вярно, че парите са били изразходвани за хазарт, както се твърдеше в медиите, каза още адвокатът. Те били за комисионна за Столичния електротранспорт, защото ако предприятието не възлагало поръчки на "Трамкар", то "Трамкар" не можело да съществува.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4658 |25.07.2008 Осъдиха Куйович на 16 години затвор и 220 хил. лв. глоба . 3| 5361 |26.02.2008 Осъдиха канибали, изяли свой приятел на шишчета . 0| 4623 |20.02.2008 Осъдиха Митал да плати над 239 млн. лв. на държавата . 2| 5508 |13.12.2007 Пари от "Трамкар" се изливали в “Столичен Електротранспорт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads