Реклама / Ads
0| 3304 |08.09.2021 НОВИНИ

Oснователят на ”Уча.се”: Важно е вкъщи да се говори за образование, да се знае, че това е ценно

.
Източник: БГНЕС
”Успешната формула е микс от присъствено и онлайн обучение. Само учене онлайн за никого не е добре. Само учене в клас е ясно, че не е достатъчно ефективно. В бъдеще ще бъдат прилагани и двете форми. Това, което ще стане, е учителите да стават все повече като ментори. В клас правят практични неща, а вкъщи се дават платформи с видео уроци, тестове, за да може учениците да научават новия материал”, каза основателят на онлайн платформата "Уча.се" Дарин Маджаров пред Bulgaria ON AIR.
 

По думите му по този начин вкъщи се учи новият материал с онлайн форми, а в клас се тренират различните умения на учениците. А относно ниските оценки, той посочи, че тази тенденция не е нова.

 

"Те са сходни с минали години. Отдавам това на културата. Един ученик, за да има добра оценка, е важно вкъщи да се говори за образование, да се знае, че това е ценно, че само така може да имаш добър и щастлив живот, хубава работа. Не мога да си представя семейство, което да държи на образованието, да позволи детето да има двойка", добави още основателят на онлайн платформата Уча.се.

 

Според него, когато вкъщи се говори за образование, ученикът отива на училище подготвен и "програмиран", че трябва да учи.

 

"Редки са случаите, в които вкъщи средата не е добра, а училището е успяло да преобърне едно дете. Затова оценките са такива. В семействата, където се говори за образование, децата изкарват отлични оценки, ходят по олимпиади, справят се", категоричен е Маджаров.

 

Събеседникът сподели, че голяма част от учениците са възприемали онлайн обучението като ваканция.

 

"Събирането на живо с практични проекти е много ценно, тогава се тренират много важни наши умения", обясни още основателят на онлайн платформата Уча.се.

 

А за начините, с които можем да преодолеем тези ниски резултати, Маджаров каза, че са пряко свързани с това образованието да стане приоритет на родителите и възрастните хора.

 

"Тогава ще станат приоритет и за учениците. Всичко тръгва от семейната среда - там се поставят основите, там се гради уважението към учителя, там се казва, че ученикът трябва да полага усилия, а не да има само шестици. Слабите оценки са там, където родителят липсва - може да е там тялом, но духом да го няма", увери събеседникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3551 |07.09.2021 Явор Божанков, БСП: Не се опасяваме с кого ще ни „пакетирате“ предизборно - важно е, че подкрепихме увеличаването доходите на възрастните . 12| 3837 |21.08.2021 Културният министър към творците: Надявам се всички да осъзнават колко е важно ваксинирането . 2| 2900 |19.08.2021 Омбудсманът: Важно е да бъдат наказани виновните за полицейското насилие на протестите . 6| 9308 |13.08.2021 Екатерина Михайлова: Много е важно как ще постъпи президентът при третия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads