Реклама / Ads
0| 3799 |18.10.2019 НОВИНИ

Отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора

.
Европейския ден за борба с трафика на хора се отбелязва на 18 октомври. Според доклад на Европейската комисия за периода 2015-2016 година над 20 000 граждани на Европейския съюз са регистрирани като жертви на трафик.
 

Повече от половината – 56%, е бил трафик с цел сексуална експлоатация. Около 1/4 от трафика е бил с цел трудова експлоатация, а около 18% - принудителна просия, трафик на хора с цел изваждане на органи и други форми на трафик. 68% от регистрираните жертви са жени и момичета. 44% от регистрираните жертви са граждани на Европейския съюз. Водещите 5 държави според гражданство на жертвите на трафика на хора са Румъния, Унгария, Нидерландия, Полша и България.

 

Данните представи ам.-председателят на Националната комисия за борба с трафика на хора и зам.-министър на правосъдието Николай Проданов на пресконференция свързана с отбелязването на деня, информира novini.bg.

 

По думите му, трафикът на хора е непрекъснато развиваща се, тежка форма на престъпност. Това престъпление води до необратими вреди не само за жертвите, но и за цялото общество. Връзката между трафика на хора и други престъпления става все по-очевидна. Създава се една дълга верига от въвлечени субекти. Тази верига трябва да се прекъсне, за да бъде спряна тази форма на престъпност, заяви Проданов.

 

На 19 октомври страната ни ще се включи като една от 50-те държави, в които се с т.нар. Поход за свобода (Walk For Freedom) се провеждат различни инициативи в подкрепа на жертвите на трафика на хора. България ще отбележи историческо участие с цели 25 града-домакини в  световната инициатива, която се провежда за шести път.

В София началната точка на Похода за свобода 2019 е в 10:30 в градината “Св. Климент Охридски”, до Народното събрание.

 

Освен в столицата, Поход за Свобода ще бъде проведен едновременно и в Пловдив,
Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол,
Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково, съобщават организаторите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5030 |10.10.2019 Ердоган: Еееей, Европейския съюз, стегнете се, че ще ви хвърля три и половина милиона бежанци! . 37| 9932 |10.10.2019 Владимир Береану пред Фрог: Опитите да ограничи борбата с корупцията събориха правителството в Румъния . 0| 3695 |05.10.2019 Отбелязваме Европейските дни на птиците . 4| 4209 |03.10.2019 САЩ налага мита на стоки от Европейския съюз, Брюксел обеща ответен удар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads