Реклама / Ads
0| 3982 |27.09.2019 НОВИНИ

Отиваме на европейско първенство по е-футбол

.
България вече заяви участие за първото по рода си е-европейско първенство – UEFA eEURO 2020 – а родните запалянковци ще имат възможност да представляват страната си на финалите на гейминг турнира. За това съобщават от БФС.
 

Състезанието е най-мащабният електронен футболен проект към днешна дата, а опонентите ще мерят сили единствено и само на нова игра посветена на реалното Европейско първенство идното лято.

 

Крайната цел на всички държави ще бъде да се класират за физическия финален турнир в Лондон, насрочен за 9 и 10 юли 2020 г., в навечерието на битката за златото на стадион „Уембли“. Победителите в гейминг надпреварата ще получат билети за финала, както и парична награда. Всяка федерация, заявила участие, ще трябва да излъчи национален отбор от между двама и четирима играчи, съобщава Дарик.


Основният фокус на турнира е отборният елемент, който стои в сърцевината на футболната игра – и именно поради тази причина всяка асоциация ще избере между двама и четирима геймъри, които да представляват държавата. Финалните състави ще бъдат избрани с онлайн турнири между ноември 2019 и януари 2020 г., след което идва ред на европейските квалификации за класиране на финалния турнир.

 

Според правилата всеки геймър с навършени 16 години може да се регистрира на сайта на турнира – eEURO2020.com, като задължителните условия са да притежава копие от играта и да участва от името на родната си държава. Жребият за квалификациите ще се проведе през януари 2020-а и ще раздели държавите в десет групи за онлайн пресявките, които ще се изиграят между март и май 2020 г. Всяка страна ще играе два мача (един на един) срещу останалите тимове в групата, а точките от срещите ще се сумират, за да формират крайното класиране. 16 държави ще получат квота за финалния турнир в Лондон, където ще бъде излъчен и историческият първи е-европейски шампион.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4045 |25.09.2019 Руските лекоатлети отново дисквалифицирани за Световното първенство в Катар . 9| 4422 |18.09.2019 Андрей Ковачев: Фалшиви профили воюват срещу европейското семейство . 0| 4330 |12.09.2019 Отвяхме Гърция на европейското по волейбол . 2| 4335 |22.08.2019 Ивет Лалова с второ злато на първенството на Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads