Реклама / Ads
11| 7052 |31.12.2012 НОВИНИ

На открити сцени в градовете посрещаме 2013 година

.
С празнични концерти под звездите ще бъде посрещната Новата година в много от градовете в България.
 

По традиция с Новогодишен концерт „Сцена под звездите" столичани ще изпратят старата 2012 година и ще посрещнат Новата година. Той ще се проведе на пл. „Княз Александър I". от 22.00 ч. днес и ще продължи до 01.00 ч. на 1 януари 2013 г.

В програмата участват Йорданка Христова, Ирина Флорин, Графа, АКАГА, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Моисей, Богомил, Рафи. Водещи на шоуто ще бъдат Мария Силвестър, Силвестър Силвестров и Александър Сано. Концепцията тази година е празникът да се превърне в карнавал. Всички участници и гости на площада ще са облечени с карнавални костюми, като за най-атрактивните и весели ще има награди. Сред организаторите на събитието е Столична община.

Новогодишният концерт, който община Варна организира на площад „Независимост", ще бъде с участието на фолклорен ансамбъл „Магда Пушкарова", народните певци Величка Станева и Георги Германов, варненската поп певица Десислава Добрева, фолклорен ансамбъл „Девня". Звездата на вечерта ще бъде Джо Лин Търнър (бивш вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл). След него ще пее Миро, а от 02.50 часа последен на сцената ще се качи DJ Тони Рей от Румъния. Концертът започва в 22.30 часа днес.

Община Велико Търново също организира посрещане на Новата година под звездите. В новогодишната нощ пред сградата на общината кметът Даниел Панов кани всички великотърновци да посрещнат заедно идващата нова 2013 година. Освен празничната програма, всички, които дойдат пред сградата на общината в новогодишната нощ, ще имат възможност да вдигнат наздравица с най-добри пожелания за идващата година с кмета на общината и със своите съграждани и гости. Осигурени са 1 т. бира, 10 печени прасета, 1000 баници с късмети, 1000 вафли, 200 л. червено вино.

Новогодишната програма ще бъде водена от Наско от „БГ радио" и ще участват Денислав Кехайов - фолклорна танцова формация; поп-фолк изпълнителят Константин и група „БТР".

Новогодишният концерт на община Бургас започва в 23.00 часа на площад „Тройката". В него ще участват група П.И.Ф., Любо от група „Те" и ПФА „Странджа". Тази година водещ на концерта ще бъде Георги Мамалев.

С празничен концерт-спектакъл на ансамбъл „Пирин" и пищна заря ще отбележи настъпването на новата 2013 година община Благоевград. На откритата сцена на площад „Георги Измирлиев" точно един час преди настъпването на новата година ще започне празничната програма. В полунощ грандиозна заря и пиротехнически ефекти ще осветят небето над областния град, за да отбележат началото на 2013 година.

Изпълнителите, ангажирани с концерта са Георги Гоцев, Руска Стоименова, Иван Гоцев, Кирил Костов, Стойка Германова, Димана Боянова, Стоян Джельов, Надя Андонова, Павлина Теова, Елена Валеова, Захари Костов, Христо Бачев и Йорданка Гунчева. Водещ на новогодишния концерт ще бъде известният актьор Николай Кимчев, а за всички гости на спектакъла, освен много положителни емоции, ще има и по чаша червено вино.

В последния ден на годината община Добрич също представя празнична програма от 11,00 часа на площад "Свобода" с участието на Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа", с художествен ръководител Стоян Господинов. От 23,30 часа на площад "Демокрация" е организирана празнична вечер за посрещане на Новата 2013 година. До 31 декември продължава празничният и коледен новогодишен базар на площад "Свобода".

Новата 2013 година ще бъде тържествено посрещната на площад „Севтополис" в Казанлък. От 23.00 часа днес площадът ще бъде огласен от празнична музика. Преди да удари полунощ ще бъде излъчено новогодишното обръщение на Президента на Република България Росен Плевнелиев, след което ще звучи Дунавското хоро. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще поздрави казанлъчани и гостите на града, след което ще има красива празнична заря. Народното веселие на пл. „Севтополис" ще продължи с изпълненията на оркестър „Приятели" с ръководител Николай Кабаиванов и солист Ирена Неделчева.

Народно веселие „Честита Нова 2013 г." се организира в Смолян. Тържеството ще се проведе на пл. „България"-Амфитеатъра от 23.00 часа. За празничното настроение ще се погрижат с изпълненията си танцьори, певци и музиканти от фолклорен ансамбъл „Родопа" и оркестър „Фолкдинастия" на Нешко Нешев. С чаша червено вино и новогодишна заря родопчани и гостите на града ще се поздравят с новата 2013 г. На видеостена в 23.55 ч. ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Росен Плевнелиев. След това ще прозвучи химнът на България и химнът на Родопите „Бела съм, бела, юначе", изпълнен от ФА „Родопа". Осем минути след настъпването на 2013 г. приветствие ще отправи и кметът Николай Мелемов. Новогодишната програма ще продължи с хора и много настроение.

Кметът на община Ямбол Георги Славов кани жителите и гостите на града на празнично веселие по случай настъпването на новата година. Програмата ще започне в 23.15 часа на площада пред община Ямбол с изпълнения да духовия оркестър. След поздравителното слово на кмета и празничните илюминации в първите мигове на 2013 година, програмата ще продължи с изпълнения на оркестър „Марица".

От 23.00 часа на площада във Видин общината организира тържествено посрещане на Нова година.

В Пловдив празненството ще започне от 22.00 часа на площад "Стефан Стамболов".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 11933 |17.09.2012 Страшно слънчево изригване грози Земята, градовете без ток . 74| 11894 |20.07.2012 200 хил. евро открити в сейфове на Диляна Грозданова . 27| 7126 |10.05.2012 Б. Велчев сигурен, че Галеви ще бъдат открити . 13| 10021 |03.05.2012 Купища пари били открити у подкупните митничари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads