Реклама / Ads
10| 5740 |04.10.2011 НОВИНИ

Отлагат дела срещу богопомазаните, няма милост за децата ни

.
Софийски градски съд отложи делото за убийството на студента по медицина Стоян Балтов, тъй като на съдебното заседание не се яви защитникът на Александър Данаилов - адвокат Асен Асенов.
 

На заседанието не се явиха и двама от призованите свидетели, които съдът глоби с по 300 лв.

За отсъствието си Асенов има причина – по същото време той е ангажиран по делото срещу „Килърите" в Шуменския окръжен съд.


„Килърите на 20-годишните не са толкова важни. По-важни са „Килърите" в Шумен, защото нашите убийци са богопомазани, затова се отлагат", коментира пред журналисти майката на убития Стоян Балтов - Зарка Димова, минути след като делото беше отложено.


В съдебната зала и отвън пред медиите тя посочи, че би искала да бъдат насрочени няколко последователни дати, както е по делото срещу "Киларите" в Шумен.

Един месец да се гледа делото за Стоян, за да не се получават нещата като в Катуница, защото там е абсолютно същото. Там няма цигански проблем, там е абсолютно същото - просто има богопомазани, които могат да убиват, могат да не се явяват на дела, могат да не са в ареста, както при нас, ядосва се майката на убития студент, визирайки подсъдимия Светлозар Стоилов.

По думите й обвиненият за убийството на Балтов  не е стоял нито една минута в ареста. Другият подсъдим - Александър Данаилов, също има вина за това делата да се отлагат, смята почернената майка.


Тя обясни, че „или ще забрави датата, или адвокатът му Асен Асенов ще бъде извън София". Зарка Димова е сигурна, че това се прави умишлено, защото има дела за обикновени хора и дела за богопомазани.


Димова не пожела да каже дали смята да сезира компетентните органи за забавянето и честите отлагания на делото по вина на подсъдимите. По думите й, съдийският състав има правото да отлага дела по закон. „Аз не смятам, че съдийката прави някакви нарушения. Такива са законите", коментира още тя.


Припомняме, студентът от Медицинския университет Стоян Балтов беше убит пред дискотека „Амнезия" на 5 декември 2008 г. по особено жесток начин с ритници в главата и множество удари по цялото тяло. След инцидента дискотеката в Студентски град беше съборена, след като проверка показа, че нощното заведение е незаконно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6047 |04.10.2011 РЗС скочи срещу "донорството" на ДПС за Румен Христов . 75| 10686 |02.10.2011 Трактора пазел Първанов в БСП, Филчев му давал сигналите срещу него . 9| 7181 |30.09.2011 "Тузари" купуват гласове срещу версии на длъжници . 75| 11010 |29.09.2011 Потресаващи разкрития срещу „Октопода” вади свидетел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads