Реклама / Ads
0| 6991 |29.03.2007 НОВИНИ

Да се отнема книжката, а после и колата на нарушителите по пътищата

.
Йордан Мирчев, председател на Комисията по транспорт и телекомуникации в Народното събрание заяви, че в закона е важно да се приемат работещи мерки, които да решат големите проблеми на безопасността по пътищата. Вътрешният министър Румен Петков ще предложи като промяна в закона затвор за шофьор, хванат с над 1,5 промила алкохол, а при рецидив наказанието да се увеличи двойно.
 

Решаващата роля за безопасността по пътищата ще има изпълнителната власт . Не става дума само за промени в закона. Йордан Мирчев, председател на Комисията по транспорт и телекомуникации в Народното събрание заяви пред БНР, че в закона е важно да се приемат работещи мерки, които да решат големите проблеми на безопасността по пътищата. Това са преди всичко неправоспособните шофьори, които все по-често излизат с коли на родителите си или на приятели по пътищата, т.нар. пияни шофьори. Друга група въпроси са свързани с превишената скорост. Мирчев счита, че трябва да се увеличат правомощията на “Пътна полиция” и да се въведе правото да се отнема свидетелството за управление на шофьора за неопределен период от време. Втората мярка е да се направят промени в Наказателния кодекс, да се обсъди въпросът за отнемане правото на управление завинаги, да се отнема превозното средство. Трябва да се покаже непримиримост към тези, които са опасни по пътищата.

"Фрогнюз" напомня, че вътрешният министър Румен Петков ще предложи като промяна в закона затвор за шофьор, хванат с над 1,5 промила алкохол, а при рецидив наказанието да се увеличи двойно.

За шофиране в нетрезво състояние само миналата година са засечени над 15 000 водачи, 12 296 от тях са имали над 1.2 промила алкохол в кръвта.

Само през изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки катастрофи. Ранени са са 15 души. На територията на столицата има 113 леки произшествия и 6 тежки катастрофи, ранените са шестима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 49 |29.03.2024 Досега - за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева . 0| 73 |29.03.2024 20 години в строя на НАТО! . 0| 89 |29.03.2024 Чао, Алкарас! Григор Димитров победи испанеца и е на полуфинал в Маями . 0| 2045 |28.03.2024 Спипаха дипломатическа кола с нелегални мигранти на "Капитан Андреево"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads