Реклама / Ads
0| 4792 |29.09.2009 НОВИНИ

Отсвириха експертиза на подсъдим по Маргините

.
Маргините
Експертиза на подсъдимия по делото срещу Маргините Иво Карагеоргиев, който има проблеми със сърцето не е правена, въпреки че съда назначи на последното заседание нови изследвания от различни вещи лица.
 


„Не са ни търсили никакви експерти, експертиза не е правена”, каза за frognews.bg адвокатът на болния подсъдим Любомир Владимиров. Защитникът поясни още, че състоянието на клиента му продължава да е тежко и няма никакво подобрение.

За утре е насрочено делото срещу Николай и Красимир Маринови и техните авери, като възможността делото да бъде отложено е голяма.
„Всичко е динамично. Още не е ясно дали утре ще искам отлагане, имам да си проверя някой неща”, каза адвокатът.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу експерти по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БТВ.

Досъдебното производство има за цел да установи дали са били правилни предишните техни заключения за това дали подсъдимият Иво Карагеоргиев може да се явява на съдебните заседания

Миналото заседание съдът прие да се направи нова експертиза на здравословното състояние на подсъдимия, като в нея ще участват двама кардиолози и един съдебен лекар, различни от досегашните вещи лица. Ще се изиска и информация, дали е редно Карагеоргиев да е пуснат за домашно лечение, както и ще се изпрати допитване до НОИ как се осигурява подсъдимия и колко болнични листиове е ползвал. Това се налага поради факта, че прокурорите тези дни са изградили съмнения, че медицинските, които са ползвани не са достоверни.

Frognews.bg припомня, че на 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка на убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6060 |27.09.2009 Столичните ченгета отсвириха протеста на колегите . 2| 5078 |16.09.2009 Маргините към журналисти: Ние сме голям отбор . 12| 5476 |09.03.2009 Съдът прие новата експертиза за смъртта на Чората . 19| 4811 |05.03.2009 Отсвириха идеята за избори "2 в 1"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads