Реклама / Ads
8| 4831 |23.07.2021 НОВИНИ

Падение: Депутат на ГЕРБ използва детска смърт за политически цели

.
Радомир Чолаков Източник: БГНЕС
За висок морал или по-скоро за неговата липса заговори от парламентарната трибуна депутат от ГЕРБ. Спомена убитото в началото на тази седмица дете на пешеходна пътека, което бе пометено от полицай. В една нормална държава, започна Радомир Чолаков, веднага щели да се случат две неща - вътрешният министър да подаде оставка и до две седмици да приключи делото.
 

Да използваш детска смърт, за да трупаш политически дивиденти и да подплатиш своята теза, е грозно. Става дума за 8-годишно дете, убито докато пресича на пешеходна пътека. Моралното падение е факт. Нека припомним на господин Радомир Чолаков, че ГЕРБ и вождът на партията Бойко Борисов управляваха тази ненормална държава 12 години. Не са на власт от едва няколко месеца. 

 

Много полицаи се самозабравиха през годините. Възприемаха се като недосегаеми от закона. И как иначе - техен пример са ония по високите етажи, които превърнаха силата на правото в право на силата, превърнаха органите в свои бухалки и върховенството на закона в избирателно приложимо.

 

Виновният полицай, убил със служебна кола 8-годишно дете на пешеходна пътека в Пазарджишко, бе пуснат под парична гаранция от 5 хиляди лева. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. От Министерството на вътрешните работи обясниха, че ще се действа с цялата строгост на закона. 

 

Какво ще стане ще видим. Винаги ме изненадва обаче политическото лицемерие и моралното падение на ГЕРБ. Нима господин Радомир Чолаков не си спомня как през февруари тази година парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов и Фандъкова за смъртта на 16-годишното момче, убито от токов удар от шахта докато пресича столичен булевард? 

 

Нима господин Чолаков не си спомня призива на собствената си колежка Цвета Караянчева, която помоли да не се прави евтин пиар от една детска смърт? Не било редно да се извличат политически дивиденти от подобни инциденти, обяви Караянчева преди няколко месеца. 

 

Това обаче няма значение.

 

“ПП ГЕРБ ще си служи от тук нататък със силата на правото. Благодаря”, завърши пламенното си изявление от парламентарната трибуна Радомир Чолаков.

 

Аз искам да завърша с няколко въпроса, обаче. Като например - защо от тук нататък? Нима досега е било инак? Нима направихте неволно самопризнание за квинтесенцията на управлението на ГЕРБ и Борисов, господин Чолаков? Точно както съвсем наскоро Даниел Митов, печалният проектопремиер на ГЕРБ в опита си да обвини опозицията и протестните партии призна, че един корупционен модел се заменял с друг.

 

Дяволът е в детайлите.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6606 |23.07.2021 Христо Иванов: Трябва да прекъснем корупцията, а ГЕРБ и ДПС да останат извън властта . 17| 3572 |23.07.2021 ИТН започна своята консултация с Радев, ГЕРБ отказват да се явят . 23| 7488 |22.07.2021 Да припомним на депутатите от ГЕРБ, че имаше полицейско насилие на протеста! . 10| 4153 |22.07.2021 ГЕРБ - ”опозиция за пример”. Напусна залата преди старта на дебатите за Комисията по ревизията 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads