Реклама / Ads
63| 11543 |12.03.2010 НОВИНИ

Парамов: Неясните милиони около Райчев, Стойчев и Румен Петков ме правят неудобен

.
Кольо Парамов Източник: Frognews.bg
Изказването на Румен Петков е подло, така финансовият експерт Кольо Парамов, който стана само за седмица съветник на премиера Борисов, определи изказването на бившия вътрешен министър тази сутрин в PRO.BG. Пред Frognews.bg Парамов заяви, че Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Румен Петков са единствените хора, които разпространяват тенденциозните твърдения, че има нужда от лекарска помощ.
 

„Тримата са твърде близки хора на Андрей Луканов, какъвто съм и аз самият. Част от политиците, които бяхме около Луканов, натрупаха милиони, а други като мен не успяха. Фактът, че днес поставям въпроса за произхода на тези милиони, ме прави очевидно неудобен. Това, разбира се, е част от политиката. Който се занимава нея, трябва да може да задава логични въпроси, на които да бъдат дадени точни отговори”, каза Кольо Парамов. Според него бившият вътрешен министър Румен Петков е парадокс в българската политика и е бил пагубен за МВР. Финансиста твърди, че Петков е опитал да скара шефовете на служби чрез интриги, но това се е върнало срещу него като бумеранг и е настроил най-добрите оперативни работници. Парамов припомни, че самият Петков е настроил държавата срещу себе си и така е предизвикал създаването на ДАНС. „Службата за сигурност струва на държавата в повече над 70 млн. лв. за две години, само и само България да се освободи от своя вътрешен министър. И днес е твърде наивно да приемем Румен Петков за съдник или морализатор. Аз искрено съжалявам, че още навремето не бях достатъчно последователен пред Андрей Луканов и позволих днес Румен Петков да дефилира на политическия килим.

Няколко часа по-рано, от ефира на PRO.BG Румен Петков гордо обяви, че Дянков е некадърен, Парамов е луд, а Първанов велик.

Първанов е най-успелият български политик след 1990 година. Доказал се е като гражданин и политик, подчертавам дебело това. Той не просто е оставил следа, а е доказал, че отстоява модел. Не за първи път някой му се катери по гърба, не ще да е и последен. Няма да успее, предупреди депутатът от БСП Румен Петков.

Според него искането за сваляне на Първанов от поста президент е всъщност отклоняване на вниманието от увеличението на здравната вноска и от реалните проблеми в здравеопазването и безработицата.

Няма държава в света, която да остави такова некадърие като Дянков на поста му. Губят всички, в това число институциите, включително и ГЕРБ, бе категоричен Петков. Той допълни, че в момента контрабандата надминава дори най-светлите години на югоембаргото. Смешни били обещанията на финансовия министър и митниците за попълнения на бюджета от акцизи и митнически такси. Всъщност имало спад на приходите. Дянков ли да слушам, шегуваше се бившият вътрешен министър, - та той е толкова лесен, всеки може да го осъди за клевета, когато си поиска.

Политическият проект, който се приписва на Първанов, се преекспонира от хора, които нямат понятие за какво става въпрос. Те не познават Първанов. Това буди у мен смях. Днес е добре да се катериш по гърба на президента и да джавкаш. Ако става въпрос за Кольо Парамов, нужен е бившият здравен министър Гайдарски, а не аз. Вижте пламъка в очите му, доста е очевиден, иронизира Румен Петков.

Младежката закачливост, която е обзела ГЕРБ не е най-доброто. Дърпат, местят парламентарния контрол, за да възпрат публичната изява на президента. Това не говори за политическа воля и характер. Очевидно Първанов няма да се откаже от намерениеот си. Той само създава впечатление на сговорчив човек. Всъщност е волеви човек. Зад волята му стоят ясни намерения. Младежката реакция на ГЕРБ може да бъде подмината този път, но само този път, бе категоричен депутатът социалист Петков.

Президентът не иска да е обратното на Бойко. Той просто реагира на клеветническо поведение от страна на Дянков. В това число и на поведението на една медия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6202 |24.02.2010 К. Парамов: Свинари и гейове докараха страната до криза . 4| 5020 |08.02.2010 Парамов: Ако бившите министри бяха по-грамотни, щяха да бъдат преизбрани . 11| 4840 |03.02.2010 Парамов: Десните да кажат кои олигарси ме протежират? . 5| 5687 |29.01.2010 Околовръстното блокирано от автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads