Реклама / Ads
0| 3105 |21.04.2022 НОВИНИ

Пари, бизнес или борба за свобода: Зеленски постави Макрон пред избор

.
Володимир Зеленски, Еманюел Макрон
Украинският президент Володомир Зеленски смята, че френският президент Еманюел Макрон и неговата страна трябва да направят избор между бизнеса, парите или „борба за свобода“. Това мнение изрази държавният глава в интервю за френския новинарски канал BFM TV, коментирайки отношенията между Украйна и Франция.
 

„Днес разбирам, че много лидери в света, за да оценят и разберат напълно, да разпознаят какво се случва, трябва да бъдат тук, на място... Наистина вярвам, че Макрон ще разбере какво е то (действията на Руската армия в Украйна – бел. ред.) геноцид, когато дойде тук. Каня го - като всеки лидер“, заяви Зеленски.

 

Президентът отбеляза, че отношенията между Украйна и Франция са се подобрили и затопляли благодарение на личните му контакти с Макрон.

 

"Мисля, че му е много трудно. Тъй като във Франция има много бизнес... големият бизнес беше фокусиран върху взаимоотношенията и парите с Руската федерация. Това също е свързано с историята на Русия и Франция. Разбираме, че много от руските елити ходят на ваканция във Франция... Всички разбират влиянието на руските пари, олигарсите, но президентът Макрон и Франция трябва да избират между бизнеса, парите, между историята и борбата за свобода, за правата на хората, за справедливостта, за живота“, коментира Зеленски.

 

Припомняме, че на 13 април Макрон отказа да нарече действията на руската армия в Украйна геноцид по телевизионния канал France 2 . По-специално френският президент беше попитан дали подобно на американския президент Джо Байдън би използвал термина "геноцид", за да обозначи убийствата на украинци от руската армия.

 

„Днес бих бил внимателен с подобни термини, тъй като тези два народа са братски“, отговори Макрон.

 

На 17 април Зеленски покани Макрон в Украйна, за да разбере, „че тук има геноцид, а не само война“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3952 |15.04.2022 Политологът Петър Чолаков: Голяма бг-драма преди Великден - борба за власт в коалицията . 0| 2869 |14.04.2022 Крум Зарков: Закриването на спецправосъдието трябва да се случи, за да започне качествена и правова борба с корупцията . 0| 3101 |09.04.2022 Петков: Борбата с корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие . 0| 3954 |08.04.2022 Томислав Дончев за Плана за възстановяване: Не е моят, но парите за бизнеса са 230 милиона по-малко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads