Реклама / Ads
4| 5655 |26.09.2007 НОВИНИ

Партията на Ковачки хареса историк социалдемократ за София

.
Партията на хора от бизнеса, известна като ЛИДЕР издигна за кандидат-кмет на София професор социалдемократ. Драгомир Драганов е бил депутат във ВНС от БСП и в 38-ото НС от Евролевицата. Той е преподавател по съвременна история в СУ.
 

На официалното представяне на кандидатурата му Драганов обяви, че когато са водени разговори между него и ръководството на ЛИДЕР, нито за момент не се е поставял въпросът за промяна на партийното му членство. „Аз питах защо като бизнес партия не си издигнат предприемач, работодател или човек, свързан с бизнеса, но се оказа, че тези хора са прогледнали доста напред в бъдещето, когато в България ще дойдат европейските отношения между работодатели и работници. След 2-3 години проблемът в България няма да е безработицата, а липсата на квалифицирана работна ръка". Така професорът обясни защо се е съгласил да се кандидатира за столичен кмет от тази партия. Според него сегашното правителство неглижира точно проблема с подготовката и образованието на работната ръка. Поведението на премиера и министрите спрямо протестите на учители и научни работници показвало, че държавата все още се отнася към образованието като някогашните селски чорбаджии, които казвали „ние на говедаря даваме 1000 гроша, та на тебе ли, даскале, ще дадем 200".

„Аз не съм баровец, а софиянец от крайните квартали, до които общинската власт още не е стигнала, а държавната още по-малко", каза Драгомир Драганов и допълни, че именно затова познава добре проблемите на редовите столичани. Той разказа, че на пазара в Борово и в махалата хората все му викали: „Г-н Драганов, хайде да направим нещо!""Аз ще се кандидатирам, хайде да видя вие какво ще направите", отговорил им кандидатът за градоначалник.

Проф. Драганов обяви, че има четири основни приоритета - инфраструктурата, административният капацитет на общината, взаимоотношенията община-държава и положението на хората с увреждания, които са на особена почит в ЕС, а тук живеят абсолютно отритнати от „Бога, царя и общината".  Според него София е с двуетажна структура на управление - местна и централна власт. И когато възникват конфликти между тях, го отнасят обикновените софиянци. Той имал усещането, че централната власт умишлено пречела на кмета. „Какво може да направи един кмет, ако всеки ден центърът е затворен заради маршируващи войници или за поднасяне на венци - и при това не го уведомяват?", реторично попита той.  По думите му столицата е изложена на опасност от перманентен административен инфаркт.

Драганов съобщи, че на плакатите, които ще бъдат отпечатани за кампанията му, ще има изписани конкретни оферти към софиянци и нека те да си изберат. „Първо сме жители на София, а след това симпатизанти на някоя партия", обясни той идеята.

На въпрос на Frognews.bg дали Комисията по досиетата ще проверява кандидатите на ЛИДЕР, Драгомир Драганов отговори, че е проверяван многократно за агентурно минало - през 1991 г., 1997 г., 2000 г., 2005 г. и 2007 г. - и нищо не е излязло. „Преди последната проверка помолих Катето Бончева да намери едно празно картонче, защото се оказа, че хората с досиета са били много заслужили за демокрацията и аз се чувствам някак си пренебрегнат, нищо, че съм от „бащите" на Конституцията", пошегува се кандидатът за кмет на столицата. Той допълни, че за него не е никакъв проблем да се подложи на проверка от Комисията по досиетата и от всякакви други комисии.   

ЛИДЕР ще има самостоятелна листа за общински съветници, но още не е решено дали ще я води проф. Драганов, който е популярно лице или партията ще предпочете да лансира други по-неизвестни лица, които са подходящи и й симпатизират. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5614 |26.09.2007 Георги Кадиев: Далеч от "корупционните" играчи . 0| 6033 |25.09.2007 Шофьорът-камикадзе край Градево бил без книжка! . 2| 9363 |25.09.2007 Явор Милушев стана заместник на Стефан Данаилов, нов зам. и във Външно . 8| 5654 |27.09.2007 Учителската стачка - ден четвърти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads