Реклама / Ads
0| 6030 |25.09.2007 НОВИНИ

Шофьорът-камикадзе край Градево бил без книжка!

.
Кошмар! Шофьорът на камиона, който сътвори трагичната катастрофа вчера край Градево, е бил без шофьорска книжка, без документи за автомобила и без разрешително за превоз на товари, съобщиха от благоевградската полиция.
 
Книжката му е била отнета през първия учебен ден - 15 септември от катаджии, които го хванали да прави курсове без да има лиценз за подобна дейност. Преди това същият водач има и три акта за превишаване на разрешения товар. Вчера шофьорът Иван Червенков първо изпаднал в шок от сътвореното безумие на пътя, след което направил опит за самоубийство. Така съобщиха някои медии, но доколко това е вярно, ще стане ясно след няколко дни, когато се произнесат психиатрите. В момента Червенков лежи в благоевградската болница, където го пазят негови близки от обезумели роднини и приятели на загиналите и пострадали в транспортната баталия, сътворена от Червенков. Според тях Червенков е имитирал опит за самоубийство, защото се уплашил от възмездие. Това признал самият той пред лекари.

Иван Червенков се заби със самосвала си като таран в чакащи на червен светофар коли в ремонтиран участък на пътя Симитли - Предел. В адското меле загинаха пет човека, а други 11 са с различни травми в болници. Пострадалото дете на година и седем месеца все още е в критично състояние в „Пирогов". В реанимацията са още мъж и жена, които също са в ръцете на докторите и съдбата.

До момента катаджии и експерти по катастрофите са единодушни, че има претоварен камион плюс неизправни спирачки. Адвокати, с които са се консултирали близки на Червенков, са му забранили да дава каквито и да било обяснения. Те искат да се успокои положението и тогава да лансират свои версии за инцидента.

Предизвикан коментар:

Каквито и да са причините, една от тях е отговорността на държавата. От години този път е в окаяно състояние. От две години се извършват ремонтни работи, но никой не упражнява здрав контрол за спазване на правилата. Няма направени отбивки, светофари се поставиха късно, полицаи, вместо да подпомагат движението, се залагатиз храстите да дебнат шофьорите за дребни нарушения. Всички, които са пътували за Банско, Разлог, Добринище и Гоце Делчев знаят за какъв пътен ад става дума. Обещанията на политици и министри не се изпълняват, а хиляди шофьори и коли са подложени на транспортен геноцид всеки ден, през четирите сезона.

Сега виновен за драмата вероятно ще е Иван Червенков. Ако се докажат безобразията му - да си понесе заслуженото с цялата строгост на закона. Но кой ще потърси сметка от държавата, в лицето на шефове и подшефове от Пътно управление, КАТ и всякакви други оторизирани органи и институции. След месец трагедията ще бъде забравена или изместена от друга, на някой друг „мъртвешки" участък. Освен това идват избори, ще ни залеят с поредната порция обещания-шербет. И така... докато си траем. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9357 |25.09.2007 Явор Милушев стана заместник на Стефан Данаилов, нов зам. и във Външно . 4| 4695 |25.09.2007 „Защо Бойко кърпи софийските улици като клошарски панталони?”, пита Тити . 1| 4871 |25.09.2007 ДСБ пита Станишев защо не си изпълнява предизборните обещания към учителите . 8| 5653 |27.09.2007 Учителската стачка - ден четвърти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads