Реклама / Ads
7| 5672 |01.08.2018 НОВИНИ

Партиите на Капон, Софиянски и бивш лидер на СДС-София се обединиха в движение Възход

.
Валентина Василева - председател на Единна народна партия, Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи” и Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие” решиха да създадат движение „Възход“, което да обедини демократични партии, организации и граждани.
 

Целта, която си поставят е да се възстанови демократичното управление в страната, съобщиха от новото обединение.

 

Лидерът на Демократично действие Стефан Иванов обясни пред БНР: "Демократично мислещите българи в момента наистина не се чувстват представени и затова искаме да дадем някаква алтернатива. Това не е затворен формат, напротив, ние започваме сега тепърва разговори с други политически формирования, с неправителствени организации и с индивидуални граждани. Основният опонент е цялото статукво, което в момента е представено в парламента, то няма особено голяма разлика вътре в него."

 

Сред потенциалните партньори са СДС и формациите от „Демократична България“, посочи Стефан Иванов.

 

Основни цели на Движение „Възход“ са:

Да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната;

Да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;

Да възстанови демократичните принципи на управление на държавата;

Да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани;

Да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса.

Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни.

 

Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи.

 

Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него.

 

Движение „Възход” започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството, се казва в съобщението, изпратено до медиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4968 |30.04.2018 Партиите в парламента се събират да се надговарят в сряда . 5| 5320 |27.02.2018 Крайнодесни: Партиите са вредни! . 7| 5158 |05.02.2018 Стефан Софиянски: Да излезем от валутния борд и тогава да приемем еврото . 3| 4133 |10.01.2018 Премянов и Софиянски във вял спор за 10 януари 1997

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads