Реклама / Ads
14| 4924 |07.12.2010 НОВИНИ

Първанов разкритикува правителството

.
Георги Първанов
Георги Първанов заяви, че скандалите са само повърхността, върхът на айсберга. Това идва да покаже, че е налице наистина една сериозна криза в управлението. Повод за изказването му станаха нашумелите скандалите около Калина Илиева и мъртвото бебе в горнооряховската болница.
 

Държавният глава направи това след участието си в Общото събрание на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), посветено на 90-та годишнина от създаването на висшето училище. Според Първанов скандалите не само че не оздравяват, но и катализират в негативна посока кризата в управлението на страната. В работата на министрите според него има доста пробойни.

Държавният глава коментира и медийния експеримент с депутатите, които се изкушиха от скъпи мобилни телефони. Според Първанов парламентарните партии, чиито депутати бяха замесени в скандала, трябва да вземат съответните политически решения, защото обществото чака това. Държавният глава каза, че не само партиите могат да изтеглят депутатите, но е важно и избирателите да могат да изтеглят депутатите, защото един народен представител не е избран само с гласовете на една отделна партия.

На събранието слово по случай годишнината от създаването на УНСС произнесе ректорът проф. Борислав Борисов. В речта си той подчерта, че преди 90 години основателите на университета са го нарекли „свободен” и това не е случайно. Създаването на висшето учебно заведение през 1920 г. е важно събитие в историята на нова България. Тежката обстановка очертава още по-ясно величието на това създаване, след пораженията от войните. Членовете на първия академичен съвет са си поставили цел във висшето училище да се подготвят високо културни и трезви граждани. Историята на университета е част от историята на държавата, каза ректорът. „През последните 20 години на тежък преход, всички ние извървяхме стръмния път на различни опити на преустройство на висшето образование. Въпреки разочарованията, ние продължихме напред”, каза проф. Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6204 |02.12.2010 "Уикилийкс" смути Първанов . 11| 4819 |01.12.2010 Първанов наложи вето на Закона за Сметната палата . 31| 8038 |01.12.2010 ГЕРБ се цепи; Г. Първанов става посланик . 18| 4862 |27.11.2010 Дянков разкритикува европейските институции по Би Би Си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads