Реклама / Ads
50| 8542 |27.10.2010 НОВИНИ

Първанов спасява Трактора чрез прокуратурата?

.
Топлата връзка между Борис Велчев и Георги Първанов проваляла делото срещу Алексей Петров.
 

Между Георги Първанов, като председател на БСП, и Алексей Петров е имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280", тогава ръководена от покойния Илия Божинов, да бъде оглавена от Трактора.

Това заяви бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор в "Мултигруп" Пламен Николов на пресконференция днес. Той потвърди, че тогава е бил предупреден от ръководителя на БСП - София Никола Койчев, че ако попречи на това, ще има челен сблъсък с Алексей Петров, в който ще бъде прегазен от Трактора.

По думите на бившия Жан-Виденов секретар Алексей Петров е поел ангажименти по онова време таксиметровата компания да бъде гръбнака на партийното ДОТИ (Дирекция "Оперативно техническо издирване"). Всичко това, според неговите твърдения, се случва през 1999 година. Николов заяви, че промяната в мярката на Петров показва неспособността на прокуратурата да представи убедително обвинение и определи като "смущаващо обстоятелството", че главният прокурор Борис Велчев е бивш съветник на президента Първанов.

"Всичко това обслужва стремежа на Георги Първанов за дискредитиране на настоящото правителство. Аз съм осведомен за този стремеж още много преди изборите през 2009 година – че в мозъчните центрове на президента се разработват най-различни сценарии за провал на ГЕРБ", посочи Николов. Според него, именно чрез Първанов, Алексей Петров влиза в политиката. Той определи като заплаха изявлението на Трактора, че е в негов интерес всички свидетели срещу него да бъдат живи и здрави до процеса.

"А след процеса?! Нали разбирате, че всеки, който би свидетелствал срещу Алексей Петров, когато чуе тези думи, когато се сети за съдбата на Илия Божинов (починал на 24 август т.г. при съмнителни обстоятелства), когато се сети за съдбата на десетки други, които проявиха непокорство през тези 20 години и се опитваха в един или друг момент да алармират обществото за мръсното задкулисие на българския политически живот, ще се почувства разколебан, уплашен и ще предпочете да замълчи", добави Пламен Николов.

Макар да не отговори конкретно на въпроса дали има връзка между смъртта на Илия Божинов и Алексей Петров, Николов заяви, че разследването на смъртта на Божинов трябва да бъде подновено. "Тази ненадейна смърт настъпи в толкова удобен и необходим момент както за Георги Първанов, така и за Алексей Петров - смърт, която аз не възприемам като случайна. Тя е точно толкова случайна, колкото случайно беше пребит Огнян Стефанов, колкото случайно беше застрелян Манол Велев", смята бившият ръководител в "Мултигруп". Николов призова медиите да проучат какво е обкръжението на държавния глава, част от което според него, е и посланикът ни в Румъния Валентин Радомирски, който е бил директор на една от първите пирамиди "МЦС".

Пламен Николов заяви още, че у нас действа частна политическа полиция, на която един от ръководителите е бил внедрен в ДАНС – Алексей Петров. "Беше публично известно, че без неговата последна дума, дори Петко Сертов на практика не е властен да се произнесе по какъвто и да било въпрос", смята той. По думите му, в България има задкулисие, свързано предимно с Кремъл. "България е на път в качеството си на член на ЕС да бъде превърната в един Кремълски бантустан".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6962 |24.10.2010 Първанов включил Трактора в официална делегация за Китай . 55| 8593 |23.10.2010 Трактора вкара в интрига Борисов и Цветанов . 15| 7720 |21.10.2010 Плащаме дълговете на Трактора . 2| 4788 |21.10.2010 Ангелов прескочи Първанов, сложи свой човек в разведката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads